Κόντρα μετεωρολόγων για το νέο κύμα κακοκαιρίας τύπου Daniel – Ο Κολυδάς διαψεύδει τις προβλέψεις Μαρουσάκη

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μετεωρολόγους, με αφορμή την έλευση μίας νέας κακοκαιρίας προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, ανησυχία και αντιδράσεις προκάλεσε η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος τόνισε ότι ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα θα αλλάξει και «θα πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα».

Αν και οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών ακόμη μετρούν τις πληγές τους και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επανέλθουν στην κανονικότητα και την καθημερινότητά τους, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως η νέα κακοκαιρία «δυστυχώς θα απασχολήσει και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Αναλυτικά, είπε: «Ο καιρός θα είναι καλός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα χαλάσει φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, μέχρι την Κυριακή θα θυμίζει καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται πάνω από τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό θα αλλάξει, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες. Κι αυτό διότι καταφθάνει στη χώρα μας μια μια ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα φέρει ένα κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία, όπως εκτίμησε ο κ. Μαρουσάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας Daniel που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και, δυστυχώς, οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση, πάντως, με τον Daniel, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, διαφώνησε και διέψευσε τις προβλέψεις του κ. Μαρουσάκη, τονίζοντας πως «όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο».

Όπως έγραψε ο κ. Κολυδάς στο Twitter, «μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό» ενώ μάλιστα, σε νέα ανάρτηση είπε πως «τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής».

Στο ίδιος μήκος κύματος με τον Θοδωρή Κολυδά και η ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha και της ιστοσελίδας weather2go.gr, Γιώργου Τσατραφύλλια.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Παρακαλώ κοινοποιήστε! Καλησπέρα. Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφθεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο. Δυστυχώς, για τόσα 24ωρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω.

ΥΓ.: Οι ειδήσεις τέτοιου είδους είναι του τύπου: Δεν βαριέσαι μωρέ, ας το πω, κι αν βγει βγήκε!».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ