Γυναικοκτονία στην Θεσσαλονίκη: Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του ζευγαριού – Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την κηδεμονία

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς, στην Θεσσαλονίκη από τη στυγερή γυναικοκτονία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης επί της οδού Κομνηνών. Εκεί όπου ο 38χρονος αστυνομικός σκότωσε την 42χρονη πρώην σύζυγό του αφού πρώτα πήγε στο σχολείο τα παιδιά.

Τα δύο παιδιά της οικογένειας, 12 και 14 ετών, είναι οι τραγικές φιγούρες της υπόθεσης. Άμεσα στο σχολείο έσπευσαν παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι «έπεσαν» πάνω τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρώτο σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ThessToday οι δυο γιοι της οικογένειας βρίσκονται μαζί με τους γονείς της μητέρας τους, ενώ στη συνέχεια εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το πού θα αποδοθεί η κηδεμονία τους όπως ακόμη και το αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης όταν ο 38χρονος αστυνομικός κραδαίνοντας μια καραμπίνα, χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος στον 6ο όροφο και όταν η 42χρονη πρώην σύζυγος του άνοιξε την πόρτα αυτός την εκτέλεσε πυροβολώντας την στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Γείτονας ακούγοντας τους πυροβολισμούς ειδοποίησε την Αστυνομία που άμεσα έφτασε στο σημείο αποκλείοντας στην περιοχή.

Του είχε αφαιρεθεί το όπλο

Ο δράστης υπηρετούσε ως διοικητικός υπάλληλος στην υποδιεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών στην Νέα Ραιδεστό χωρίς όπλο καθώς του είχε αφαιρεθεί. Η αρμόδια υπηρεσία έκρινε πως έπρεπε να υπηρετεί άνευ όπλου λόγω προβλήματος στο χέρι του.

Το ανδρόγυνο είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο ενώ το δικαστήριο είχε αποφασίσει για τις ώρες και τις μέρες που ο πατέρας θα έβλεπε τα παιδιά. Όπως ανέφερε στο ThessToday άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του δράστη ο 38χρονος ζητούσε από το θύμα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Ο δολοφόνος-αυτόχειρας σύμφωνα με τον μάρτυρα, είχε πάρει την καραμπίνα του πατέρα του με την πρόφαση να την καθαρίσει. «Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει. Την αγαπούσε τρελά» σημείωσε ο φίλος της οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τρίτης ο σύλλογος γυναικών Καλαμαριάς προχώρησε σε μια συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σημείο της γυναικοκτονίας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ