Φθιώτιδα: «Θα σταματήσουμε για καφέ, είμαστε καλά» – Το τελευταίο τηλεφώνημα πατέρα και γιου πριν χαθούν τα ίχνη τους

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης ενός πατέρα και του γιου του, στη Φθιώτιδα. Οι δυο τους ταξίδευαν από την Λαμία προς την Άρτα, ωστόσο, αγνοούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023, με αποτέλεσμα η αγωνία των δικών τους ανθρώπων να χτυπήσει «κόκκινο».

Ο 65χρονος βρέθηκε στη Λαμία, προκειμένου να παραλάβει τον 38χρονο γιο του από το Γενικό Νοσοκομείο, όπου βρισκόταν έπειτα από τροχαίο που είχε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή του Τυμφρηστού Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος βγήκε εκτός δρόμου, κοντά στο Καρπενήσι. Για καλή του τύχη, το όχημα σταμάτησε 5-6 μέτρα κάτω από τον δρόμο. Παρά το γεγονός ότι ο γιος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΓΝ Καρπενησίου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όταν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις του, πήρε εξιτήριο για να φύγει για το σπίτι του. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά τα ίχνη τόσο του 38χρονου, όσο και του 65χρονου πατέρα του, έχουν χαθεί.

Η σύζυγος του 65χρονου και μητέρα του 38χρονου ανησύχησε και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έδωσαν αμέσως σήμα σε όλες τις υπηρεσίες κατά μήκος της διαδρομής που πιθανόν να ακολούθησαν οι δύο αγνοούμενοι, αλλά και σε όμορες περιοχές.

Το περίεργο τηλεφώνημα

Μία οικογενειακή φίλη και συνάδελφος του 65χρονου πατέρα μίλησε στην εκπομπή LiveNews και αποκάλυψε το τελευταίο τηλεφώνημά του στην σύζυγό του.

«Από την ώρα που έμαθα αυτά τα πράγματα δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Ο άνθρωπος (σ.σ ο πατέρας) ταξίδευε και μετά από μια ημέρα δεν ξανά μίλησα. Δεν μου είπε τίποτα. Το παιδί του είπε ότι “εγώ βγήκα από το αυτοκίνητο και είμαι καλά, αλλά θα πάω στο νοσοκομείο μήπως υπάρχει κάποιο εσωτερικό χτύπημα“. “Καλά” του λέει ο πατέρας του, “πήγαινε”. Αυτά τα έμαθα μετά εγώ, γιατί (σ.σ ο 65χρονος) όταν του είπα να μιλήσουμε μου λέει “δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί οδηγώ” και πήρα την γυναίκα του», είπε αρχικά.

«Κατά τις 17:00, όπως υπολόγιζαν, πρέπει να έφυγαν από τη Λαμία. Πήραν τη μητέρα τηλέφωνο και της είπαν ότι «θα σταματήσουμε για καφέ, είμαστε καλά». Θα καθόντουσαν σε ένα καφενείο εκεί, να πάρουνε καφέ σε ένα χωριό. Πηγαίνουμε, της είπε, προς τη Ναύπακτο».

Οι τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή αναφέρουν πως το στίγμα από τα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών προσδιορίζει μια αρκετά μεγάλη περιοχή, κυρίως από το Γαλαξίδι και μέχρι μετά το Αντίρριο, ωστόσο οι Αρχές «χτενίζουν», όλα τα δύσβατα σημεία της εθνικής οδού, που συνδέει τη Λαμία με την Πάτρα. Τις τελευταίες ώρες οι έρευνες επικεντρώνονται στα παράλια του κορινθιακού κόλπου, στη Φωκίδα.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ