Blue Horizon: «Του γύρισαν την πλάτη λες και έπεσε χαρτί στην θάλασσα – Ήταν φως φανάρι ότι θα πεθάνει»

Νέες καταθέσεις σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη στο Λιμάνι του Πειραιά αποκαλύπτει το enikos.gr. Στις αναφορές τους επιβάτες περιέγραψαν την ωμή στάση που κράτησαν τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Του Μίλτου Σακελλάρη

 «Την 5 Σεπτεμβρίου 2023 μετέβη με τον γιο μου στο Λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ταξιδέψουμε στο Ηράκλειο. Επιβιβαστήκαμε στο πλοίο γύρω στις 18:00. Μέχρι την ώρα που θα απέπλεε το πλοίο μπαινοβγαίναμε με τον γιο μου. Παρατήρησα ότι δεν υπήρχε κάποιος λιμενικός. Γύρω στις 21:00 ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό κατάστρωμα στο πίσω μέρος του πλοίου είδα κάποιους αξιωματικούς από το πλήρωμα. Μόλις ο καταπέλτης σηκώθηκε όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα τον έριχναν στο νερό, ακριβώς γιατί το πλοίο είχε ήδη ξεκινήσει. Το αποτέλεσμα ήταν ο νεαρός να πέσει στην θάλασσα», ανέφερε σε κατάθεση του ένας από τους επιβάτες και συνέχισε: «Αυτός με το άσπρο πουκάμισο κοίταζε τον άνθρωπο στην θάλασσα την ώρα που σηκωνόταν ο καταπέλτης και γύρισε την πλάτη του χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια για διάσωση του ατόμου. Γύρισε κανονικά την πλάτη του σαν να έπεσε ένα χαρτί. Το πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του δεν σταμάτησε. Δεν βγήκε καμία ανακοίνωση. Το ταξίδι συνεχίστηκε σαν να μην συνέβη κάτι. Ο κόσμος ήταν έξαλλος. Κάποιοι πήγαν στον καπετάνιο και τους έκλεισε την πόρτα. Κάποια στιγμή το πλοίο σταμάτησε και μετά από λίγο βγήκε ανακοίνωση.».

Στην ίδια κατάθεση επισήμανε ότι «τον νεκρό που έπεσε στην θάλασσα πρέπει να τον είχα δει στο πλοίο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο βρέθηκε εκτός πλοίου».

«Ο καπετάνιος αρνήθηκε να μας δει όταν του χτυπούσαμε την πόρτα».

Ακόμη μία γυναίκα που είδε το συμβάν κατέθεσε στους άνδρες του Λιμενικού πως: «Την ώρα που σηκωνόταν ο καταπέλτης ο νεαρός άνδρας προσπαθούσε με το ένα πόδι να στηριχτεί στον προβλήτα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έπεσε στο νερό. Ο παχουλός κύριος, ατάραχος, δεν έκανε καμία κίνηση για να τον σώσει. Εγώ αμέσως πήρα το 100 και ανέφερα το γεγονός. Όλος ο κόσμος φώναζε αλλά κανείς από το πλήρωμα δεν αντέδρασε. Εγώ και κάποια άτομα κινηθήκαμε προς τον καπετάνιο χτυπούσα την πόρτα και βγήκε ένας κύριος και μας είπε ότι ο καπετάνιος δεν μπορεί να μας δει παρόλο που είναι επείγον».
«Είμαι πολύ σοκαρισμένη, υπάρχει κόσμος που είδε όλο το συμβάν και φοβάται να μιλήσει», συνέχισε στην κατάθεσή της. Επιπλέον, ένας επιβάτης που είδε όλο το περιστατικό κατέθεσε ότι «είχε ήδη ξεκινήσει το πλοίο, είχε σηκωθεί ο καταπέλτης σχεδόν στη μέση και είδα έναν άνθρωπο μέσα στο νερό να σηκώνει τα χέρια του».

Δικηγόρος οικογένειας Αντώνη Καργιώτη στο enikos.gr:  Υπάρχουν κι άλλοι υπαίτιοι…

Για επιπλέον ευθύνες και νέους υπαίτιους για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα, κάνει λόγο με δηλώσεις του στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειάς του, Απόστολος Λύτρας.

«Δηλώσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Η δικογραφία βρίσκεται στον εισαγγελέα. Αντίγραφα θα πάρουμε σε λίγες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Περιμένουμε να πληροφορηθούμε για τα στοιχεία της δικογραφίας και θα υποβάλλουμε αιτήματα γιατί υπάρχουν κι άλλοι υπαίτιοι και παραλείψεις που πρέπει να επισημανθούν», συνέχισε στο enikos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. “Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση”., είπε χαρακτηριστικά ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ