Blue Horizon: Την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του πληρώματος ζήτησε η Ανακρίτρια

Την πλήρη και ακριβή απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών που κατέγραψε το «μαύρο κουτί» του πλοίου «Blue Horizon» ζήτησε η Ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 36χρονου Αντώνη.  Στόχος είναι να διαπιστωθούν οι ακριβείς ώρες των ενεργειών του πληρώματος, καθώς και το εάν έγινε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων.

Πριν ακόμη επιστρέψουν στο λιμάνι του Πειραιά τα μέλη του πληρώματος ήξεραν ότι ο Αντώνης είχε στα χέρια του εισιτήριο. «Ακούς κάπτεν; Είχε εισιτήριο αυτός» ακούγεται να λέει ο ύπαρχος στον πλοίαρχο. Πριν συλληφθούν από τους άνδρες του Λιμενικού, γνώριζαν τις καταγγελίες σε βάρος τους. «Υπάρχει καταγγελία ότι τον σπρώξαμε. Μπλέξαμε για τα καλά. Οπότε ετοιμάσου» ανέφερε στα μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος.

Γνώριζαν ότι ο Αντώνης έχασε τη ζωή του. «Χτύπησε, δεν χτύπησε… Ζει δεν ζει. Δεν ξέρω τι γίνεται. Εγώ κάλεσα το Λιμεναρχείο ότι έπεσε άνθρωπος στην θάλασσα. Εγώ ήμουν επάνω, έβλεπα από την κάμερα. Έχω φύγει τώρα, δεν μου έχουν πει τίποτα. Έχω ενημερώσει το traffic, το Α’ Λιμενικό. Τώρα μπλέξαμε» ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο ο πλοίαρχος του Blue Horizon.

Επίσης τα μέλη του πληρώματος είχαν προλάβει να δουν και την δημοσιότητα που είχε λάβει η υπόθεση. «Βγήκε στα site».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κομμάτι κομμάτι η Ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 36χρονου, θα μελετήσει τις συνομιλίες της γέφυρας ώστε να ανασυνθέσει λεπτό λεπτό τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ. Από τις ίδιες συνομιλίες θα δει τις ενέργειες του Λιμεναρχείου, στελέχη του οποίου ελέγχονται πειθαρχικά.

Η δικογραφία πάντως, που συνέταξαν τα στελέχη της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου περιέχει όλες τις επίμαχες λεπτομέρειες.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι συνομιλίες του πληρώματος με τρίτα πρόσωπα και εάν έλαβαν οποιουδήποτε είδους εντολές και ποιες ήταν αυτές.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ