Αυτό είναι το «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο – «Δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι» λένε οι γείτονες

Το φως βλέπουν εικόνες από το «κολαστήριο» της 22χρονης γυναίκας και του 2,5 ετών παιδιού της, στον Βόλο. Σε αυτή την μονοκατοικία στις Αλυκές, η 22χρονη βίωνε μαρτύρια επί δύο ολόκληρα χρόνια από τον 28χρονο σύζυγό της, ο οποίος συνελήφθη.

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει η ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, μεταδίδοντας και τις μαρτυρίες γειτόνων του ζευγαριού, αλβανικής καταγωγής.

«Δεν την βλέπαμε ποτέ την γυναίκα. Ξέραμε ότι εδώ μένει ένα ζευγάρι Αλβανών, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι. Απορούσαμε όλοι τι γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε» λέει μία γυναίκα.

Μία άλλη γειτόνισσα εξομολογείται: «Την έβλεπα πολύ σπάνια. Μόνο μέχρι τον κήπο έβγαινε. Δύο ή τρεις φορές αυτά τα χρόνια. Όχι παραπάνω. Και μου έκανε εντύπωση διότι ήταν ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω. Σαν κουκουλωμένη. Δεν την είδα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού να κυκλοφορεί, να ψωνίζει. Και δεν είχα δει και το παιδί ποτέ».

Σκηνές μαρτυρίου βίωνε καθημερινά η 22χρονη, καθώς ο σύζυγός της κρατούσε την ίδια και το παιδάκι τους έγκλειστους και απομονωμένους στο σπίτι για δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ κακοποιούσε την γυναίκα σε καθημερινή βάση.

Πηγή: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ / THENEWSPAPER.GR

Η αποκάλυψη της φρίκης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, τα σκηνικά φρίκης που υπέστη η κοπέλα αποκαλύφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 21/9, όταν γείτονες κινητοποιήθηκαν ακούγοντας τις κραυγές της από το εσωτερικό του σπιτιού. Σε επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν, ενώ στο σημείο κλήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, που προχώρησαν στην σύλληψή του.

Εκείνο βράδυ, όπως αποκαλύφθηκε, ο 28χρονος επιτέθηκε βίαια στην σύζυγό του, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την πιάσει από τον λαιμό και να αποπειραθεί να την στραγγαλίσει, ενώ σε μετέπειτα εξέταση της γυναίκας εντοπίστηκαν πράγματι σημάδια στραγγαλισμού.

Η κατάθεση της 22χρονης είναι ανατριχιαστική. Περιγράφει ότι ο 28χρονος την χτυπούσε κάθε μέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε χθες. Αυτή την φορά, όμως, έφτασε πολύ κοντά στο να την σκοτώσει.

Πηγή: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ / THENEWSPAPER.GR

Τους απαγόρευε ακόμα και να βγουν στην αυλή – Το παιδί δεν είχε πάει ποτέ σε γιατρό

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία, όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της. Ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Πριν από δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετοίκησε με την νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος.

Εκεί ξεκίνησε μια ακραία ιστορία εγκλεισμού και κακοποίησης, η οποία κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό.

Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Βόλος σύλληψη ενδοοικογενειακή

Όλο αυτό το διάστημα την κρατούσε δέσμια, όχι μόνο μετατρέποντας το σπίτι τους σε φυλακή και τόπο βασανιστηρίων, όπως και απαγορεύοντάς της κάθε γνωριμία ή φιλία σε ένα ξένο περιβάλλον, αλλά και εκβιάζοντάς την καθημερινά. Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.

Ο εφιάλτης που έζησε η 22χρονη έλαβε τέλος όταν ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές για το τελευταίο επεισόδιο βίας σε βάρος της 22χρονης. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ η γυναίκα και το παιδάκι της, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μεταφέρθηκαν σε προστατευόμενο χώρο, ώστε να μην κινδυνεύσουν άλλο.

Ο 28χρονος παραμένει υπό κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα ισούται με βαριά σωματική βλάβη. Χθες, ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 26/9, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ