Φονικός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο Μαρόκο: Καλά στην υγεία τους 20 Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα για συνέδριο

Είκοσι Έλληνες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO στο Μαρακές έζησαν τον μεγάλο φονικό σεισμό στο Μαρόκο το βράδυ της Παρασκευής. «Στο σύνολο τους είναι καλά στην υγεία τους» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου των Γεωπάρκων και διευθυντής του Μουσείου απολιθωμένου δάσους Λέσβου, το οποίο εκπροσωπείται στο Μαρόκο με πέντε ειδικούς επιστήμονες.

Για το συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO βρίσκονται στο Μαρακές 1.500 σύνεδροι από 50 χώρες και σήμερα Σάββατο ήταν η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου.

«Όλη τη νύχτα προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους λέει ο κ. Ζούρος, και φαίνεται ότι όλοι είναι καλά». Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ζούρου «την ώρα του σεισμού σύνεδροι συμμετείχαν σε επίσημο δείπνο στο ισόγειο νεόδμητης οικοδομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μαρακές. Πραγματικά νιώσαμε τον σεισμό με ιδιαίτερη ένταση. Η αίσθηση του σεισμού ήταν τρομακτική».

«Είμαστε όλοι καλά»

«Είμαστε όλοι καλά», διαβεβαιώνει ο γνωστός επιστήμονας, Χαράλαμπος Φασουλάς, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρακές. Στο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται οι Έλληνες επιστήμονες, υπάρχουν μονάχα ρωγμές. O ίδιος, με ανάρτησή του, τα ξημερώματα του Σαββάτου, έσπευσε να ενημερώσει ότι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι ασφαλή. Λίγο αργότερα, αντίστοιχη ενημέρωση υπήρξε και από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Ο κ. Φασουλάς, μιλώντας στο cretalive.gr, ανέφερε πως όλοι οι επιστήμονες που είναι στο Μαρακές είναι καλά. Η παλιά πόλη έχει κάποιες ζημιές, τοίχοι έχουν καταρρεύσει. Στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν τα μέλη του συνεδρίου, έχει μόνο κάποιες ρωγμές. «Όλοι οι Έλληνες είμαστε καλά», τονίζει ο κ. Φασουλάς.

Μάλιστα, αναφέρει πως το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα που είναι και η τελευταία μέρα διεξαγωγής του ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες ακόμα δύο μέρες εκδρομής.

Καλά στην υγεία τους και 17 Έλληνες που βρίσκονται στο Μαρόκο για εκδρομή

Ακόμη 17 Έλληνες βρίσκονται στο Μαρόκο για εκδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όλοι είναι καλά στην υγείας τους. Κατά τη διάρκεια του σεισμού βρίσκονταν στην κοιλάδα Dades όπου δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή η σεισμική δόνηση.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ