Φθινοπωρινή οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τον σκύλο σε 5 δευτερόλεπτα;

Μία φθινοπωρινή οπτική ψευδαίσθηση έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στα social media. Μπορείτε να εντοπίστε τον σκύλο μέσα σε 5 δευτερόλεπτα; Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι εικόνες που αποτελούν πρόκληση για την αντίληψή μας και τις δεξιότητές μας.

Σε γενικές γραμμές, οι ψευδαισθήσεις ρίχνουν φως στο πώς ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται αυτές τις πολύπλοκες οπτικές πληροφορίες. Η τακτική εξάσκηση σε τέτοιες οφθαλμαπάτες βελτιώνει, μεταξύ άλλων, τη μνήμη μας και την παρατηρητικότητά μας. Επίσης οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η συγκεκριμένη οπτική ψευδαίσθηση έχει θέμα το φθινόπωρο. Τα φύλλα των δέντρων έχουν ξεκινήσει να πέφτουν. Μπορεί οι άνθρωποι να το συνέχονται αυτό, καθώς πρέπει να μαζεύουν τα φύλλα από τις αυλές και τα πεζοδρόμια, όμως οι σκύλοι λατρεύουν αυτήν την περίοδο και πάντα τρέχουν πάνω στις στοίβες με πεσμένα φύλλα.

Στην παρακάτω φθινοπωρινή εικόνα υπάρχει ένας σκύλος. Μπορείτε να τον βρείτε σε 5 δευτερόλεπτα; Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Όσοι δεν καταφέρατε να τον βρείτε, ο σκύλος ήταν στο κέντρο της εικόνας, «καμουφλαρισμένος» από τα πεσμένα φύλλα των δέντρων.

Οπτική ψευδαίσθηση σκύλος λύση

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ