Σινιόν: Το minimal χτένισμα που αγαπούν τα it girls είναι η λεπτομέρεια που θα απογειώσει το beauty look

Το σινιόν, minimal, chic και μοντέρνο μαζί είναι το αγαπημένο χτένισμα των απανταχού it girls. Από το Παρίσι και το Μιλάνο μέχρι τη Νέα Υόρκη. Κι αν πιστεύεις ότι πρόκειται για ένα περίτεχνο χτένισα που μόνο οι hairstylists μπορούν να δημιουργήσουν κάνεις λάθος. Είναι ότι πιο εύκολο και γρήγορο που μπορείς να πετύχεις το πρωί ή το βράδυ μόνη σου μέσα σε λίγα λεπτά. 

Άλλωστε αυτή ακριβώς είναι ο γοητεία του. Δεν είναι άψογο και επιτηδευμένο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις συσκευές θερμότητας παρά ένα προϊόν styling ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών. Εκείνο όμως που πρέπει να προσέξεις είναι η σωστή ενυδάτωση. Μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να κρατήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα ώστε ακόμη και αυτό το απλό χτένισμα να αναδεικνύει το beauty look σου με τρόπο μοναδικό. 

Instagram: @anoukyve

Τι είναι το σινιόν

Αναρωτιέσαι αν έχεις κάποια διαφορά από τα υπόλοιπα updos; Ναι, απαντούν οι experts. Παραδοσιακά είναι ο χαμηλός κότσος που ακουμπά στη βάση του λαιμού. Η ονομασία του προέρχεται από τη γαλλική έκφραση “chignon du cou” που σημαίνει ¨κότσος λαιμού¨. 

Επίσης πρόκειται για το χτένισμα που ταιριάζει σε όλες τις ώρες της ημέρας όποιος κι αν είναι ο τύπος σου. Μπορείς να το υιοθετήσεις ανεξάρτητα από το μήκος ή την υφή των μαλλιών σου. Να αφήσεις ελεύθερες μερικές τούφες στο μπροστινό μέρος ή να δημιουργήσεις ένα απόλυτα sleek αποτέλεσμα. 

Instagram: @lucywilliams

Τα αξεσουάρ όπως λαστιχάκια, scrunchies, claw clip ή ακόμη και μπαρέτες αναβαθμίζουν το σινιόν. Ενώ εκείνο που θέλει να στριφογυρίσεις την αλογοουρά και να την στερεώσεις χαμηλά είναι το πιο διαδεδομένο και αγαπημένο των it girls και fashionistas. Μην ξεχνάς ότι είναι εξαιρετικά πρακτικό ειδικά τις bad hair days αλλά κι εκείνες με υγρασία ή βροχή. 

Instagram: @carodaur

Ακόμη κι αν τα μαλλιά σου είναι κομμένα σε ένα κοντό bob, ένα μικροσκοπικό σινιόν δείχνει χαριτωμένο και cool. 

Instagram:@annelauremais

Instagram: @alicezielasko

Οι αφέλειες το αναβαθμίζουν πολύ μιας και του χαρίζουν ένα twist πιο girlie και ανάλαφρο. 

Instagram: @stephaniebroek

Κι αν πάλι έχεις σπαστά μαλλιά δεν χρειάζεται να τα ισιώσεις. Απλά τα τιθασεύεις απλώνοντας μια κρέμα φορμαρίσματος ή pomade για να αποκτήσουν λάμψη και να λείανση. 

Instagram: @alexisforeman

Τα προϊόντα που χρειάζεσαι είναι ελάχιστα. Μια λεπτή χτένα, κρέμα ή pomade και μια μικρή βούρτσα για τα baby hair και την κορυφή. 

Σου προτείνω το Grown Alchemist Violet Leaf Hair Balm, με διακριτικό άρωμα από absolut φύλλου βιολέτας που πειθαρχεί ακόμα και τα πιο ατίθασα μαλλιά.

Ή την Color Wow One Minute Transformation, μία ενυδατική κρέμα που λειαίνει, ελέγχει το φριζάρισμα και τιθασεύει τα μαλλιά χαρίζοντας ενυδάτωση και λάμψη. Είναι εμπλουτισμένη με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ