Πορτογαλία: Ορμητικό ποτάμι από κόκκινο κρασί κατακλύζει τους δρόμους κωμόπολης – ΒΙΝΤΕΟ

Κόκκινοι βάφτηκαν οι δρόμοι σε μια ήσυχη κωμόπολη στην Πορτογαλία, όταν από κάποιο λάθος πάνω από 2 εκατομμύρια λίτρα κόκκινου κρασιού χύθηκαν από τις δεξαμενές μια οινοποιητικής εταιρείας.

Το ατύχημα έγινε στην μικρή πορτογαλική πόλη Σάο Λουρέντσο Ντο Μπάιρο, όταν δύο βυτία της εταιρείας έχυσαν κατά λάθος 2,2 εκατομμύρια λίτρα κόκκινου κρασιού στον δρόμο. Και όπως ο δρόμος ήταν κατηφορικός, ένα κόκκινο ποτάμι ξεχύθηκε και άρχισε να κατεβαίνει ορμητικά τον λόφο, πάνω στον οποίον ήταν σταθμευμένα τα βυτιοφόρα. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτή την μαζική διαρροή από τις δεξαμενές των αυτοκινήτων της εταιρείας Levira Distillery. Η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη σαν οι δεξαμενές να εξερράγησαν. Ούτε είναι σαφές αν υπήρχε τρόπος να περιοριστεί η ροή.

Έκπληκτοι οι ντόπιοι παρακολουθούσαν το κρασί να σαρώνει τους δρόμους της πόλης. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι δεξαμενές είχαν 2,2 εκατομμύρια λίτρα κρασί, ποσότητα που μπορεί σχεδόν να γεμίσει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Οι τοπικές αρχές σήμαναν περιβαλλοντικό συναγερμό, γιατί το κρασί κατευθυνόταν στον κοντινό ποταμό Certima, ο οποίος κινδύνευε να μολυνθεί, με μια τόσο μεγάλη ποσότητα. Κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έστησε φράγματα για να εμποδίσει το κρασί, το οποίο κατευθυνόταν προς το ποτάμι. Έτσι το κρασί κατέληξε σε ένα χωράφι, όπως ανέφεραν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι ένα υπόγειο, σε σπίτι κοντά στο αποστακτήριο πλημμύρισε με κρασί.

Η Levira ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε αργότερα θα αναλάβει όλο το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το κρασί της. Ένα από τα πράγματα που έκανε ήταν να σκάψει το χωράφι, για να αφαιρέσει το χώμα που βάφτηκε κόκκινο και φυσικά μολύνθηκε. «’Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για το κόστος που σχετίζεται με τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της ζημιάς, διαθέτοντας ομάδες για να το πράξουν άμεσα. Δεσμευόμαστε να επιλύσουμε αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας.

Το ποτάμι του κρασιού θα μπορούσε να έχει προκαλέσει περιβαλλοντικό ατύχημα, εξαιτίας της τεράστιας ποσότητας, αν έπεφτε στο ποτάμι. Ωστόσο οι ειδικοί σημειώνουν ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας κόκκινου κρασιού κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ