Μεγάλη κινητοποίηση του Στρατού στην Καρδίτσα – Επιστρέφει εσπευσμένα ο Νίκος Δένδιας στην Αθήνα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Γιγαντιαία κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων στην Καρδίτσα απεγκλωβίζοντας πολίτες την στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούν να φτάσουν. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επιστρέφει επειγόντως στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Γιγανταία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Καρδίτσα για τον απεγκλωβισμό πολιτών. Στον Παλαμά, κλιμάκιο του Στρατού κατάφερε να απεγκλωβίσει 2 πολίτες από το πλημμυρισμένο σπίτι τους.

Και στον Βλοχό Καρδίτσας οι Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ έχουν προχωρήσει σε μεγάλη κινητοποίηση, απεγκλωβίζοντας πολίτες.

 

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επιστρέφει εσπευσμένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου πραγματοποιούσε επίσημη διήμερη επίσκεψη, προκειμένου να επιβλέψει τη μέγιστη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας και την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν.

Νωρίτερα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος στο Twitter, επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο οποίος τον ενημέρωσε για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει και πάλι μέσα και ανθρώπινο προσωπικό για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα:

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΛΑΡΙΣΑΣ

● 4 Φορτωτές Γαιών – Εκσκαφείς Τάφρων (Φ/Τ – Ε/Τ)

● 8 Φορτωτές Γαιών (Φ/Τ)

● 2 Προωθητές Γαιών (Π/Γ)

● 7 Λέμβοι (5 λέμβοι μεταφέρονται στο χ. Παλαμά Καρδίτσας)

● Οχήματα Γενικής Χρήσης

● 1 Λεωφορείο

Σε ετοιμότητα συνδρομής 1 Λόχος Εκτάκτων Αναγκών (71 άτομα του Σχεδίου Ξενοκράτης)

Έχει εγκριθεί και θα τοποθετηθεί γέφυρα Μπέλευ στα Καλά Νερά Βόλου

Έχει γίνει αναγνώριση για τοποθέτηση γεφυρών Μπέλευ στα Στουρναρέικα Τρικάλων και Μουζάκι Καρδίτσας

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

● Το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών.

● Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί.

● Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

 



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ