Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάει ξανά στη Λάρισα – Ανακοινώνει μέτρα στήριξης για τους πληγέντες

Στη Λάρισα θα βρεθεί ξανά, πιθανότατα σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τους πλημμυροπαθείς.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των πληγέντων.  Σύμφωνα με πληροφορίες,  τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, οι οποίοι και θα εξειδικεύσουν τα μέτρα μέσα στην εβδομάδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι συνεχείς οι συσκέψεις για τον σχεδιασμό σχετικά με την επόμενη μέρα της μεγάλης καταστροφής στη Θεσσαλία, που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία.

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει ο εντοπισμός των αγνοουμένων, η απρόσκοπτη συνέχιση των επιχειρήσεων απεγκλωβισμών και στη συνέχεια η στήριξη των πλημμυροπαθών, όπως λένε κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες για την υποστήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές και τα δίκτυα.

Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή των ζημιών  και στη συνέχεια θα  ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους πολίτες που θα γίνει σταδιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει την Δευτέρα.

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ