Κακοκαιρία Daniel: Υπερχειλίζει ο Πηνειός σε περιοχές κοντά στη λίμνη Κάρλα – 4.500 διασώσεις πολιτών έως σήμερα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη στις παραποτάμιες περιοχές του Πηνειού, ο οποίος έχει υπερχειλίσει μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel. Παρά το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, το τελευταίο 48ωρο παρατηρούνται υπερχειλίσεις του Πηνειού στις ανατολικές εκβολές του, προς τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα και βορειοανατολικά, προς την Αμφιθέα.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, το απόγευμα της Κυριακής (10/9), η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα ίδια επίπεδα και τα επιχειρησιακά δεδομένα αξιολογούνται διαρκώς. Κάλεσε, δε, τους πολίτες των περιοχών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πλημμυρικά φαινόμενα, να βρίσκονται σε εγρήγορση  και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μέχρι σήμερα, επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχουν προβεί σε 4.500 διασώσεις πολιτών. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές ομάδες διάσωσης απ’ όλη την Ελλάδα.

Στην Καρδίτσα, όπως υπογράμμισε, οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές πολιτών, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλοί παραμένουν εκεί οικιοθελώς, τόνισε ο κ. Αρτοποιός και κατά συνέπεια τους παρέχονται τρόφιμα, φάρμακα, νερά κλπ.

Σε ό,τι αφορά στη Λάρισα, από συνοικίες όπως είναι ο Άγιος Θωμάς, η Γιάννουλη, η Νέα Σμύρνη και ο Ιπποκράτης, από το πρωί έχουν γίνει 170 μετακινήσεις πολιτών.

«Παραμένουμε στο πεδίο των επιχειρήσεων για όσο χρειαστεί», τόνισε καταλήγοντας ο ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ