Κακοκαιρία «Daniel»: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση – Τα σενάρια για ανασχηματισμό

Πολιτικό «σεισμό» φαίνεται πως έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες καταστροφές που έφερε στη χώρα η κακοκαιρία «Daniel».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του MEGA, υπάρχουν γκρίνιες, αστοχίες και προβλήματα σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τα θέματα του συντονισμού για την κακοκαιρία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, είπε το αυτονόητο, δηλαδή όταν κλήθηκε ο στρατός να παράσχει τη βοήθειά του, το έπραξε.

Το «όταν κλήθηκε» πηγαίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε κάποιον που είναι εγκαλών. Αυτός δεν είναι άλλος, πιθανότατα, από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας ή σε αυτόν που έχει τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατός δεν βγαίνει στον δρόμο μόνος του, αλλά συμμετέχει σε ένα σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί από άλλους.

Φωνές στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρξει πιο έντονη και δυναμική παρέμβαση, ενώ έχει ξεκινήσει και η φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση

Την ίδια στιγμή, τα πυρά από την αντιπολίτευση είναι σφοδρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στην πολιτική ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας, ενώ και το ΠΑΣΟΚ, με σκληρές δηλώσεις, υποστηρίζει ότι ο στρατός θα μπορούσε να έχει προετοιμαστεί και να έχει παρέμβει νωρίτερα.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, που έχει διατελέσει και υπουργός Άμυνας, σημείωσε πως αν ο στρατός είχε τις σχετικές εντολές, θα είχε κινηθεί πιο άμεσα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ