Κακοκαιρία Daniel – Αρνιακός: Γιατί πλημύρισε ο Θεσσαλικός Κάμπος

Για πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, από την κακοκαιρία Daniel,  έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Όπως είπε, η περιοχή του Παλαμά, στον Θεσσαλικό Κάμπο, είναι μία από τις χαμηλότερες περιοχές στην Θεσσαλία, με υψόμετρο, μόλις 94 μέτρα.

Οι περιοχές γύρω από τον Παναμά είναι λίγο υψηλότερες, είναι στα 150 – 300 μέτρα υψόμετρο, οπότε τα νερά σωρεύτηκαν εκεί, από την υπερχείλιση των παραποτάμων του Πηνειού. Έτσι η περιοχή άρχισε να πλημμυρίζει και πλέον η πλημμύρα έχει επεκταθεί σε όλη την πεδινή περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, είπε ο κ. Αρνιακός.

Όπως σημείωσε, η συγκεκριμένη περιοχή απορρόφησε όλα τα νερά από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Εκεί δηλαδή κατέληξαν τα νερά από το όρος Όθρυς, από το Ανατολικό Πήλιο, αλλά και από τον Κάτω Όλυμπο και τα γύρω βουνά.

Ο κ. Αρνιακός είπε ότι σταδιακά η βροχή περιορίζεται, ανεβαίνει προς τα πάνω και θα επηρεαστούν περισσότερο ο Θερμαϊκός και η Χαλκιδική. Προς τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο και θα περιοριστούν κυρίως στην Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, όπου όμως θα είναι εξασθενημένα.

Αύριο περιμένουμε μια τελείως διαφορετική ημέρα για την χώρα μας, είπε ο κ. Αρνιακός.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ