Η θυελλώδης σχέση της Ava Gardner με τον Frank Sinatra

Η Ava Gardner είχε μια θυελλώδη σχέση με τον σύζυγο της, Frank Sinatra. Λέγεται ότι με κάποιον τρόπο την κράταγε στο χέρι και για αυτό έμεινε παραπάνω μαζί του. Χώρισαν το 1957, αλλά είναι βέβαιο ότι είχαν προβλήματα από παλαιότερα. Η Ava ήθελε να μείνει στην σχέση και αστειευόμενη δήθεν έλεγε ότι “την κράταγε στο χέρι”. Μερικοί όμως θεωρούσαν ότι αυτό ήταν πραγματικότητα και ότι δεν ήταν απλώς ένα αστείο.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Οι δύο σούπερσταρ είχαν μια παθιασμένη και ασταθή σχέση. Ενώ αγαπούσαν βαθιά ο ένας τον άλλον, τσακώνονταν άγρια και συχνά. Η Gardner ήξερε από νωρίς ότι η σχέση τους ήταν πολύ εκρηκτική για να διαρκέσει. Παρόλα αυτά, παρέμεινε στο ειδύλλιο για χρόνια.

Η Ava Gardner και ο Frank Sinatra γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, την Nancy Barbato. Η είδηση του δεσμού τους δημοσιοποιήθηκε το 1950, καταφέρνοντας πλήγμα στον γάμο και την δημόσια εικόνα του τραγουδιστή. Αγωνίστηκε να βρει ρόλους ηθοποιού και η μουσική του καριέρα φρενάρισε εξ αιτίας του γεγονότος. Παρόλα αυτά, η Ava Gardner παρέμεινε μαζί του και τελικά τον βοήθησε στην αναθέρμανση της καριέρας του.

Ενώ τον αγαπούσε αρκετά ώστε να τον στηρίξει σε αυτόν τον αγώνα, τσακώνονταν συχνά. Συχνά είχαν ακόμα και δημόσιες αντιπαραθέσεις με φωνές, ενώ έσπαγαν και πράγματα κατά τη διάρκεια των καυγάδων. Σε έναν καυγά ο Sinatra πέταξε μια γεμάτη νερό κανάτα στην Gardner και τη φίλη της, Lana Turner. Μια μέρα πριν από το γάμο τους, η Gardner έλαβε μια επιστολή που την προειδοποιούσε ότι ο Sinatra την απατούσε συχνά.

Όταν οριστικοποίησαν το διαζύγιό τους το 1957, ο Sinatra και η Gardner παρέμειναν σταθερά ως φίλοι στη ζωή ο ένας του άλλου. Ο Sinatra έφερε την τρίτη σύζυγό του, Mia Farrow, για να συναντηθεί με την Ava και μάλιστα τηλεφώνησε στην Gardner την ημέρα του γάμου του. Γεγονός που η Gardner το αποκάλυψε στην Farrow όταν συναντήθηκαν.

«Θυμήσου, αύριο, όταν θα διαβάσεις για αυτόν τον γάμο στις εφημερίδες, να ξέρεις ότι ανεξάρτητα από το πώς αισθάνομαι για αυτό το κορίτσι, θα έχω πάντα μια θέση στην καρδιά μου για σένα», είπε ο Frank Sinatra στην Ava Gardner.

Όταν το έμαθε αυτό η Mia Farrow το βρήκε ιδιαιτέρως… ενδιαφέρον, διότι εκείνη ο Frank δεν την άφησε να κάνει τηλεφωνήματα την ημέρα του γάμου τους, δεν την άφησε να τηλεφωνήσει ούτε στην μητέρα της…! Ενώ ο ίδιος τηλεφώνησε στην πρώην σύζυγό του!

Τελικά, ο Sinatra και η Gardner παρέμειναν σταθερά φίλοι μέχρι τον θάνατό της το 1990. Μιλούσαν μέσω τηλεφώνου ακόμα και μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη η Gardner το 1986. Ο Sinatra μάλιστα επέμεινε να πληρώσει για έναν ειδικό, που θα την βοηθούσε.

Η Gardner φαίνεται να έβλεπε τον Sinatra ως τον έρωτα της ζωής της και το αντίστροφο. Και εκείνος πάντα κρατούσε μία τρυφερότητα απέναντί της. Μετά τον θάνατό της το 1990, λέγεται ότι έκλαψε πολύ, μονολογόντας ότι θα έπρεπε να ήταν εκεί, κοντά στην πρώην σύζυγό του, τις τελευταίες μέρες της ζωής της.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ