Back to school με άψογο στυλ από την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου

Για πολλές από εμάς, το καλοκαίρι ήταν, είναι και θα είναι η αγαπημένη μας εποχή. Όμως τίποτα δε κρατάει για πάντα. Γι’αυτό και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι μια πραγματικότητα που αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε αργά ή γρήγορα. Τα κεφάλια μέσα και το πρόγραμμα επανέρχεται στα κανονικά του: γραφείο, σχολείο, non stop υποχρεώσεις, να τρέξεις το παιδί αγγλικά, ποδόσφαιρο, κολυμβητήριο, μπαλέτο, φροντιστήριο και λοιπά. Είναι ακόμα Αύγουστος βέβαια και δεν θα έπρεπε να τα γράφω αυτά τώρα, αλλά αυτή η μέρα θα έρθει πιο γρήγορα από ότι πιστεύουμε και το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά.  Και τι δεν θα έδινες όμως για 10 ακόμη μέρες στο νησί των ονείρων σου, έτσι δεν είναι;

Εσάς τις μανούλες σας σκέφτομαι πιο πολύ σε αυτή τη φάση και ξέρω πως λίγο πριν αποχαιρετήσετε τον Αύγουστο, τρέχετε προκειμένου να εξοπλιστείτε με όλα εκείνα τα απαραίτητα, που θα χρειαστεί το παιδί, ξεκινώντας το σχολείο. Για αυτό αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι, τον αγαπημένο μου προορισμό για shopping, και να αναζητήσω τα items που θα σε βοηθήσουν να περάσεις ανώδυνα την back to school περίοδο που έρχεται.

Ξεκινάμε με τα βασικά! Ένα καλό, ποιοτικό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια NIKE. Κάνε μια επιλογή που ξέρεις πως δεν θα φθαρεί από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που το παιδί θα ξεκινήσει το σχολείο. Εγώ μπήκα κατευθείαν στο Foot Locker και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο. Δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Αν έχεις λίγο χρόνο, και είσαι και shopaholic όπως εγώ, αφού τελειώσεις με τα ψώνια των παιδιών, μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ τα sneakers που σου κλείνουν το μάτι. 

Επόμενη στάση, το Matou France. Εδώ θα βρεις φανταστικά σύνολα, για αγόρια και κορίτσια όπως φόρμες, ζακέτες με κουκούλα και puffer jacket με ιδιαίτερα σχέδια. Ρούχα που θα χαρίσουν ελευθερία κινήσεων κι άνεση, αυτήν ακριβώς που χρειάζονται στο σχολείο και τις λοιπές απογευματινές δραστηριότητες.

 

Στο Prenatal ανακάλυψα μια τεράστια συλλογή από lunch boxes, παγούρια, θερμός αλλά και υπέροχες τσάντες, μέσα στις οποίες οι μικροί μας φίλοι μπορούν να κουβαλούν το κολατσιό τους. Μου άρεσαν τόσο πολύ τα σχέδια, που λίγο ήθελα να πάρω και εγώ ένα για το γραφείο. Αλλά είμαι σίγουρη πως θα με κορόιδευαν οι συνάδελφοί μου… 

Το πιο σημαντικό αξεσουάρ για κάθε ηλικία  δεν είναι άλλο από τα γυαλιά ηλίου! Τα παιδιά από μωρά πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου όταν βγαίνουν έξω την ημέρα, όπως ακριβώς και εμείς οι “μεγάλοι”. Επίσης πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι μόλις φθινοπωριάσει, τα γυαλιά ηλίου δεν μας είναι απαραίτητα; Τα γυαλιά ηλίου μας χρειάζονται καθ’όλη τη χρονιά. Για αυτό εγώ επισκέφτηκα το Sunwear και εντόπισα μια σειρά από υπέροχα, παιδικά γυαλιά ηλίου, άλλα πιο minimal και άλλα πιο ζωηρά.

Πέρα από τα γυαλιά ηλίου, αν το παιδί σου χρειάζεται γυαλιά μυωπίας, στο GrandOptical θα βρεις καταπληκτικά σχέδια με συνδυασμούς χρωμάτων και patterns. Εγώ δεν ήξερα πως υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε γυαλιά για παιδιά. Κι όμως!

Όπως είπαμε πριν, τα παπούτσια είναι το απόλυτο must have για το σχολείο. Γι’ αυτό και δεν βασίζεσαι μόνο σε ένα ζευγάρι. Επισκέψου το κατάστημα Ανατομικά Σακελλάρη και το παιδί σου θα σε ευχαριστεί για αυτή την επιλογή. Κι αν όχι τώρα, όταν μεγαλώσει λιγάκι ακόμα, σίγουρα!

Απαραίτητη επίσκεψη όταν μιλάμε για παιδιά, είναι και το Mothercare. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, που πρωτοάνοιξε το πόρτες του το 1961, μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί από την βρεφική ηλικία μέχρι και την ηλικία των 8 ετών, όπως ρούχα, εξοπλισμό δωματίου, προϊόντα για τη βόλτα, το φαγητό, το μπάνιο, την ασφάλεια και το παιχνίδι. 

Βέβαια μετά από τόσο shopping, μου άνοιξε κάπως η όρεξη. Αυτό εύκολα λύνεται! Θα ανέβω κατευθείαν στον 3ο όροφο, στο Palmie Bistro, ένα καφέ-εστιατόριο για κάθε μέρα, όλη μέρα, που συνδυάζει αρμονικά το άνετο περιβάλλον, την όμορφη ατμόσφαιρα, το καλό φαγητό και τις προσιτές τιμές. Δικό μου αγαπημένο πιάτο, αυτό το λαχταριστό burger που βλέπεις παραπάνω. Καραμελωμένα και τραγανά κρεμμύδια, ζουμερό μπιφτέκι από βοδινό, ψωμάκι μπριος, iceberg, ντομάτα, τσένταρ και ελαφροπικάντικη σάλτσα μαγιονέζας. Τι άλλο να ζητήσω; Α! Συνοδεύεται φυσικά από crunchy πατάτες τηγανιτές. Δεν έχεις δοκιμάσει πιο λαχταριστό πιάτο, σου το υπογράφω!

Επιπλέον να ξέρεις πως κάθε Δευτέρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, με αγορές άνω των 70€/επισκέπτη και ανά απόδειξη, μπορείς να επισκεφθείς το Γραφείο Πληροφοριών του The Mall Athens και να λάβεις ένα δωρεάν εισιτήριο για μια κινηματογραφική προβολή στα Village Cinemas @ The Mall Athens, σε οποιαδήποτε mainstream ταινία Δευτέρας, χάρη στην ενέργεια «Free Movie Monday».

Φωτογραφίες Πέτρος Χόντος

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ