Χανιά: Ελεύθερος με όρους ο 29χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για συνέργεια σε εκβίαση – Αύριο απολογείται ο πατέρας του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή κατηγορούμενος για συνέργεια σε εκβίαση, στα Χανιά. Στον 29χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματιών στην Κρήτη είναι ο 53χρονος πατέρας του, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου, πράξη που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον ανακριτή. Ο 29χρονος απολογήθηκε κανονικά, ενώ ο 53χρονος πατέρας του ζήτησε προθεσμία και πρόκειται να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας,, που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα αλλά και μία καταγγελία μέσω email ήδη από τον Μάιο, αποτέλεσαν την αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα των «αδιάφθορων» για τον 53χρονο αστυνομικό. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στα Χανιά έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψαν τέσσερα θύματα του αξιωματικού, σύμφωνα με την δικογραφία που παρουσίασε το enikos.gr.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ