Χανιά: ΒΙΝΤΕΟ από την διάσωση πολυμελούς οικογένειας που παρασύρεται από ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα

Δραματικές ώρες εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Σταλού στα Χανιά, όταν τα έξι μέλη μιας οικογένειας Αυστριακών κινδύνευσαν άμεσα με πνιγμό. Και οι 6, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι μόλις 17 ετών, λίγα λεπτά αφού μπήκαν στη θάλασσα άρχισαν να παρασύρονται από ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα αδυνατώντας να βγουν προς τα έξω.

Την οικογένεια έσωσαν από βέβαιο πνιγμό, οι τρεις καλά εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες της Ocean Ναυαγοσωστική & Ταχυπλόων Σχολή – Ocean Lifeguard Chania, Σπύρος Τσιλιγιάννης, Θοδωρής Κωνσταντινίδης και Χάρης Μαστορακάκης που ενήργησαν τάχιστα και αποτελεσματικά.

Ήταν κομβικής σημασίας το γεγονός ότι ο πρώτος ναυαγοσώστης του πύργου, Σπύρος Τσιλιγιάννης, αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, πριν καν καλέσουν σε βοήθεια οι Αυστριακοί και βούτηξε από το πρώτο λεπτό.

 

Μιλώντας στο Flashnews.gr o Σπύρος περιγράφει πώς έγινε η διάσωση: «Επειδή γνωρίζω το σημείο και ξέρω ότι υπάρχει πάντα δυνατό ρεύμα εκεί, με το που τους είδα μπήκα στη θάλασσα, πριν καν αρχίσουν να φωνάζουν. Ξεκινώντας τη διάσωση, ήταν και οι 6 σε διαφορετικά σημεία, είχαν κουραστεί και είχαν αρχίσει να πνίγονται καθώς για εκείνους ήταν αδύνατο να βγουν με τέτοιο ρεύμα έξω στην ακτή.

Έβγαλα το 17χρονο κορίτσι και τη 40χρονη μητέρα του, ενώ εκείνη τη στιγμή ήρθαν και δυο συνάδελφοι ναυαγοσώστες από διπλανούς πύργους και έβγαλαν ο καθένας από δύο άτομα. Το κορίτσι είχε πάθει κρίση πανικού και έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια της διάσωσης. Ήταν δύσκολη διάσωση και διήρκεσε αρκετή ώρα γιατί ήταν πολλά άτομα και σε διαφορετικά σημεία.

Διασώθηκαν όλοι, καλά στην υγεία τους. Απλώς ο μεγαλύτερος σε ηλικία επειδή καταπονήθηκε πολύ από την προσπάθεια που κατέβαλε αρχικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς όμως λόγους καθώς ήταν καλά. Όταν όλοι πια βρίσκονταν στην ακτή ασφαλείς, έκλαιγαν, μας αγκάλιαζαν και μας ευχαριστούσαν οι άνθρωποι γεμάτοι ευγνωμοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πύργους είχε υψωθεί κόκκινη σημαία από τους ναυαγοσώστες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ