Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται τρεις οικισμοί – Μήνυμα από το 112

Εκκενώνονται τρεις οικισμοί λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, με μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα ότι πρέπει να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα του 112.

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύς καπνός, γεγονός που κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα και δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρο και 17 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και του στρατού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω της φωτιάς

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά πλησίασε την Εγνατία Οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά δεν κατάφερε να την περάσει.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά στο τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου μέχρι το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ