Φρέντι Μπελέρης από τις φυλακές Τιράνων: «Είμαι απτόητος, είμαι εδώ»

Αποφασισμένος να μείνει όρθιος, δηλώνει μέσα από τις φυλακές των Τιράνων ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης.

«Είμαι απτόητος είμαι εδώ και είμαι αποφασισμένος να κάτσω όσο χρειαστεί για να δικαιωθώ. Όσο υπάρχει η συμπαράσταση του κόσμου, της Ελληνικής πολιτείας, των Ελλήνων γενικότερα, δεν πρόκειται να λυγίσω… Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και βασικά τους επίσημους, εκτός από την Ελλάδα και από την Αλβανία, που έρχονται να συμπαρασταθούν να δώσουν ένα μήνυμα, ένα μήνυμα Δημοκρατίας και ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί η Αλβανία στην καρδιά της Ευρώπης, να παραβιάζει το κράτος δικαίου και να στερεί ακόμη το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι» είπε στον ΑΝΤ1 ο Φρέντι Μπελέρης.

Με συγκίνηση, παρακολουθεί τις προσπάθειες της ομογένειας και της ελληνικής κυβέρνησης, όσο οι αλβανικές αρχές ροκανίζουν το χρόνο, στην προσπάθειά τους, να μην του επιτρέψουν να ανέβει, στο δημαρχιακό θώκο. Η τρίμηνη προθεσμία που είχε, για να αναλάβει καθήκοντα, ώστε να μην εκπέσει του αξιώματός του, φαίνεται να λήγει σήμερα. Ωστόσο το νομικό τοπίο δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο.

«Δεν ξέρω. Είναι θέμα ερμηνείας, αν λήγει σήμερα ή αν λήγει την ημέρα που επίσημα το δικαστήριο με κήρυξε δήμαρχο. Είναι μία μάχη τόσο δικαστική όσο και πολιτική πού θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος με πίστη και τη συμπαράσταση όλων αυτών των φίλων. Η δικαιοσύνη πάντα κερδίζει άλλοτε αργά άλλοτε πιο γρήγορα, μα στο τέλος νικά» τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης.

Ο πρόεδρος Ομόνοιας, κ. Γκούμας ανέφερε πως «υπάρχει κενό στην αλβανική νομοθεσία. Δεν υπάρχει προηγούμενο υπάρχουν και άλλες απόψεις. Υπάρχουν δικηγόροι που υποστηρίζουν πως η προθεσμία είναι μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, είτε λήγει σήμερα είτε σε ένα μήνα δεν βλέπουμε διάθεση από την αλβανική κυβέρνηση να κάνει πίσω στο θέμα αυτό, οποίο παραθυράκι νομικό ο κύριος Ράμα προσπαθεί να το κλείσει γιατί η δικαιοσύνη στην Αλβανία λειτουργεί αλα καρτ».

Εκφοβισμό καταγγέλλει η οικογένεια Μπελέρη

Η οικογένεια του Μπελέρη καταγγέλλει καθεστώς εκφοβισμού, από αλβανικής πλευράς, για να μην συγκεντρωθεί κόσμος, στην εκδήλωση συμπαράστασης, που οργανώνεται, για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη και ανέφερε πως «θέμα εκφοβισμού και τέτοια υπάρχει και πιέσεων γιατί οι Αλβανοί, ετοιμάζονται για τα επόμενα βήματα, οπότε προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο να μην κατέβει στη διαμαρτυρία και γενικά να μη συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ο στόχος τους είναι μετά την απώλεια του Δημαρχείου να προβούν σε νέες εκλογές και να μπορέσουν να διεκδικήσουν το δήμο».

Κάλεσμα για να δώσει το παρόν, όλη η ομογένεια, στη διαδήλωση, έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Πύρρος Δήμας.

Υποστηρικτές του Μπελέρη, ελπίζουν να τον δουν σύντομα εκτός φυλακής, καθώς, στις 21 Αυγούστου, εκδικάζεται το αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει. Η έρευνα των αλβανικών αρχών, έχει ολοκληρωθεί και η προσωρινή του κράτηση, είχε διαταχθεί, με το πρόσχημα ότι θα μπορούσε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ