Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο στην Σμύρνη – Tραυματίστηκε σοβαρά μία υπάλληλος

Συναγερμός σήμανε στο σουηδικό προξενείο στη Σμύρνη το μεσημέρι της Τρίτης 1 Αυγούστου όταν ένοπλος πραγματοποίησε επίθεση και τραυμάτισε σοβαρά μία υπάλληλο.

Σύμφωνα με το Haberturk, η επίθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο επίτιμο προξενείο της Σουηδίας και της Νορβηγίας στην Πούντα, όταν ο δράστης μετέβη στο σημείο για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας.

Ειδικότερα, ο ίδιος όταν δεν πήρε την απάντηση που ήθελε επιτέθηκε με το όπλο του με αποτέλεσμα μία υπάλληλος του προξενείου να τραυματιστεί πρώτα στο στήθος και στη συνέχεια στο πόδι. Έτσι, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η θεραπεία της συνεχίζεται στην εντατική.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, σε δήλωση σχετικά με την επίθεση το γραφείο του κυβερνήτη της Σμύρνης ανέφερε: «Ο δράστης του περιστατικού συνελήφθη μαζί με το όπλο του και ξεκίνησε δικαστική έρευνα».

Σημειώνεται ότι πριν από ένα 24ωρο δύο άνδρες έκαψαν αντίτυπο του κορανίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στην Στοκχόλμη, σε μία στιγμή έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στην Σουηδία και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής εξαιτίας περιστατικών βεβήλωσης του Κορανίου.

Ο Σαλουάν Μομίκα και ο Σαλουάν Μαζέμ ποδοπάτησαν αντίτυπο του κορανίου και στην συνέχεια το έκαψαν, όπως είχαν κάνει στο τέλος του Ιουνίου κατά την διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά στο μεγάλο τέμενος της σουηδικής πρωτεύουσας.

Αυτές οι πράξεις βεβήλωσης έχουν προκαλέσει κύμα οργής και διαμαρτυριών ενώ έχουν δημιουργήσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ