Τήνος: Τι λέει ο ιατροδικαστής στο enikos.gr για τον θάνατο του 3χρονου αγοριού – «Κλειδί» οι ιστολογικές εξετάσεις

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα παιδί τριών ετών που πνίγηκε από σταφύλι στην Τήνο.  Όλο το νησί είναι συγκλονισμένο καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς ένα αγγελούδι έφυγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε στο enikos.gr για τον θάνατο του 3χρονου παιδιού: «Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση. Αναμένονται αποτελέσματα στοχευμένων εξετάσεων για το τι συνέβη».

Σύμφωνα με τον ίδιο εντοπίστηκαν ευρήματα οξέα και χρόνια που σχετίζονται με τον θάνατο και θα γίνει περαιτέρω διερεύνηση με ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. «Με απλά λόγια, διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, διαπιστώθηκαν πολλά ευρήματα και ζητήθηκαν στοχευμένες ιστολογικές εξετάσεις για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου και των περιστατικών που συνέβησαν περιθανατίως», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το άτυχο παιδί πρόσεχε μια νεαρή κοπέλα, καθώς οι γονείς ήταν στις εργασίες τους. Η ίδια εξακολουθεί να είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Έντρομος ο πατέρας του παιδιού όταν ενημερώθηκε από την νταντά του, το μετέφερε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της οικογένειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έκαναν μαλάξεις στο αγοράκι, σε μία προσπάθεια να το σώσουν. Τότε, βγήκαν από το στόμα του 2-3 ρώγες σταφυλιού.  Αμέσως, οι αστυνομικοί μετέφεραν το παιδί με περιπολικό στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ήταν πλέον πολύ αργά και το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το θλιβερό περιστατικό, ενώ φως στην ακριβή αιτία θανάτου του αγοριού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, που αναμένεται να γίνει σήμερα.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ