Συνταγή για γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Το γλυκό σταφύλι δεν λείπει ποτέ από το σπίτι της μαμάς και τώρα θα κάνεις την έκπληξη φτιάχνοντας το ωραιότερο. 

Συστατικά

  • 1 κιλό σταφίδα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 200 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά το σταφύλι και το βάζεις στο τρυπητό να στραγγίξει
  • Το βάζεις στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και χωρίς νερό για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πιει τα δικά του υγρά
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνεις να βράσει για 40-45 περίπου λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που συγκεντρώνεται
  • Μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνει το λεμόνι, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και το αφήνεις 2 λεπτά ακόμη
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά και το μοιράζεις σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς.
  • Τα κρατάς σε δροσερό μέρος ενώ αν ανοίξεις το βάζο το βάζεις στο ψυγείο.
Ετικέτες ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙ,ΣΤΑΦΥΛΙ

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ