Στέφανος Τσιτσιπάς: Μπορεί ο πατέρας μου να μην είναι στο Μεξικό, αλλά είμαστε συνεπιβάτες σε αυτή την προσπάθεια

Τον 10ο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε στο Los Cabos στο Μεξικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έπειτα από την επικράτηση επί του Άλεξ Ντε Μινόρ. Αφού αποθεώθηκε από το κοινό και έγινε η απονομή του τρόπαιου, ανέφερε «Μεξικό, σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με κάνεις να νιώθω τόσο έντονα συναισθήματα, κάθε φορά που έρχομαι εδώ. Είναι πολύ όμορφο που έχω τη δυνατότητα να ζήσω τόσα πολλά σε αυτή τη χώρα. Το μεξικανικό τένις πρέπει να στηριχθεί κι άλλο από τον κόσμο».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πατέρα του Απόστολο, ο οποίος δεν ήταν στο πλάι του στο συγκεκριμένο τουρνουά, λέγοντας πως όλη η ομάδα του αξίζει συγχαρητήρια. «Ήμασταν μαζί σε αυτό το ταξίδι με την ομάδα μου. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά και κάποιες καλές στιγμές. Δεν θέλω φυσικά να εξαιρέσω τον πατέρα μου, που είναι μέρος αυτής της ομάδας. Δεν ήταν εδώ σήμερα, αλλά είμαστε μαζί, συνεπιβάτες σε αυτή την προσπάθεια».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά

«Δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να κατακτήσω έναν τίτλο για να γίνω Μεξικανός. Αν το ήξερα, θα το προσπαθούσα ακόμη πιο σκληρά. Θα ήθελα να συγχαρητήρια στον αντίπαλό μου. Είναι ένας παίκτης που είναι υποτιμημένος. Είχα το προνόμιο να μοιραστώ στιγμές μαζί του σε αυτόν τον τελικό. Κάναμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ, θέλω να τον συγχαρώ λοιπόν για αυτό. Θέλω να τον συγχαρώ όχι μόνο για το τένις που παίζεις, αλλά και για την ηθική που έχεις. Θέλω να είμαι σαν εσένα, μια μέρα. Φυσικά, η ομάδα σου που σε στήριζε είναι άξια συγχαρητηρίων.

Όπως κι η ομάδα μου, που ήταν μαζί σε αυτό το ταξίδι. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά και κάποιες καλές στιγμές. Δεν θέλω φυσικά να εξαιρέσω τον πατέρα μου, που είναι μέρος αυτής της ομάδας. Δεν ήταν εδώ σήμερα, αλλά είμαστε μαζί, συνεπιβάτες σε αυτή την προσπάθεια.

Μεξικό, σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με κάνεις να νιώθω τόσο έντονα συναισθήματα, κάθε φορά που έρχομαι εδώ. Είναι πολύ όμορφο που έχω τη δυνατότητα να ζήσω τόσα πολλά σε αυτή τη χώρα. Το μεξικανικό τένις πρέπει να στηριχθεί κι άλλο από τον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό που αυτή η διοργάνωση είναι τόσο επιτυχημένη. Είναι μια παρακαταθήκη για το τέλος. Πριν κλείσω, γιατί αισθάνομαι πως όλοι θέλουν να πάνε για ύπνο τώρα (γελάει), θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να με βοηθήσουν. Είχα κι έναν προσωπικό οδηγό, κάτι που δεν είχα συνηθίσει είναι η αλήθεια».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ