Σπαρτιάτες: Μόνος του στα έδρανα της Βουλής ο Στίγκας – Προαναγγέλλει ραγδαίες εξελίξεις εντός της ημέρας

H προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές βρίσκεται σε εξέλιξη και τουλάχιστον στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα να κάθεται τελείως μόνος του στα έδρανα.

Δίπλα του δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Η φωτογραφία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου είναι ένα βήμα πριν από τη διάσπαση.

Το πρόβλημα συνδέεται με τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που φέρεται να ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι βουλευτές προήλθαν από τους «Έλληνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, συνεργάτες του Βασίλη Στίγκα προαναγγέλλουν ραγδαίες εξελίξεις, ακόμη και εντός της ημέρας. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών αναμένεται να αναφερθεί σε όσα συμβαίνουν στο κόμμα, στην έναρξη της ομιλίας του, αφήνοντας αιχμές για βουλευτές.

Στίγκας Σπαρτιάτες

O επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας είναι με την πλάτη στον τοίχο και επιχειρεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Η συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος αναβλήθηκε για σήμερα,  και όλα δείχνουν ότι επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να πάρει με το μέρος του τουλάχιστον 4 βουλευτές, ώστε σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση βουλευτών που επηρεάζει ο Ηλίας Κασιδιάρης, το κόμμα να μην πέσει κάτω από τον αριθμό πέντε που απαιτούνται, για να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και φυσικά η κρατική χρηματοδότηση.

Οι βουλευτές που προέρχονται από το μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη πιέζουν για να γίνει ανοιχτό συνέδριο από την βάση, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν πως στόχος τους είναι να πάρουν το κόμμα και να αλλάξουν πρόεδρο. Λέγεται μάλιστα ότι η ιδέα είναι του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη να γίνει συνέδριο.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ