Πώς δρούσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» εξοχικά σε Τροιζηνία και Ερμιόνιδα – Εξιχνιάστηκαν 38 κλοπές, μία σύλληψη

Συνελήφθη στον Ασπρόπυργο Αττικής χθες Παρασκευή (25/08) ένας 46χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που «ξάφριζε» εξοχικές κατοικίες στην Τροιζηνία και την Ερμιονίδα. Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 38 κλοπές από σπίτια και 6 κλοπές οχημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 46χρονος  από κοινού με έτερους συγκατηγορούμενους, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών με μεθοδικό και διαρκή τρόπο δράσης.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αναζητούσαν εξοχικές κατοικίες σε απομακρυσμένα σημεία πλησίον του κεντρικού οδικού άξονα της περιοχής. Αφού στοχοποιούσαν την «υποψήφια» κατοικία και εξακρίβωναν πως απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, έθεταν σε εφαρμογή το επιχειρησιακό τους σχέδιο κυρίως νυχτερινές ώρες ή νωρίς το πρωί.

Με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν θύρες ή παράθυρα, εισέρχονταν εντός και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας, τα οποία φόρτωναν στο επιχειρησιακό τους όχημα.

Για τη διερεύνηση των υποθέσεων κλοπών είχε συσταθεί ομάδα αστυνομικών με σκοπό την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των μελών της οργάνωσης. Κατόπιν της συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Τροιζήνας, δυνάμει της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο μέλος.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -38- περιπτώσεις κλοπών από οικίες και -6- κλοπές οχημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ