Πριγκόζιν: Νέο βίντεο πυροδοτεί σενάρια συνομωσίας ότι είναι ζωντανός

Τις τελευταίες ημέρες φουντώνουν τα σενάρια συνομωσίας ότι το επικεφαλής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 23 Αυγούστου. Μετά τον ρώσο πολιτικό αναλυτή που υποστήριξε ότι ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός γιατί έστειλε στο αεροσκάφος έναν σωσία του ήταν η σειρά της Wagner να αφήσει υπονοούμενα.

Συγκεκριμένα σε κανάλι στο Telegram, που συνδέεται με την μισθοφορική εταιρεία, αναρτήθηκε ένα βίντεο με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν στο δεύτερο μισό του Αυγούστου να δηλώνει ότι είναι καλά στην υγεία του. «Πώς είμαι; Είναι Σαββατοκύριακο στο δεύτερο μισό του Αυγούστου. Είμαι στην Αφρική», φαίνεται να λέει στο βίντεο ο Πριγκόζιν, που είναι ντυμένος με στολή παραλλαγής. Στο βίντεο φαίνεται να βρίσκεται σε έναν αυτοκίνητο, το οποίο κινείται σε δρόμο.

«Οι θαυμαστές που συζητάνε την εξόντωση μου, την προσωπική ζωή, τα έσοδα ή οτιδήποτε άλλο ειλικρινά τα πάντα είναι καλά», είπε ο επικεφαλής της Wagner. Το κανάλι στην ανάρτηση σχολίασε ότι «κάποτε είχε πει ότι οι νεκροί μιλούν πιο δυνατά από τους ζωντανούς. Το απέδειξε!».

Να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίζεται πότε τραβήχτηκε το βίντεο και δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός. Ήταν γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Αφρική όπου η μισθοφορική εταιρεία του έχει συμφέροντα.

Ωστόσο στις 23 Αυγούστου φέρεται να επέστρεψε με αεροσκάφος στην Μόσχα. Στη Δύση είναι διαδεδομένη η άποψη ότι ο Πριγκόζιν δολοφονήθηκε μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν ως εκδίκηση για την ανταρσία της Wagner τον περασμένο Ιούνιο. Αυτό άλλωστε άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις της πριν λίγες ημέρες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ.

Παρόλα αυτά ένα ακόμη στοιχείο φαίνεται ότι πυροδοτεί τα σενάρια πώς ο Πριγκόζιν κατάφερε να γλιτώσει από το αεροπορικό δυστύχημα. Σε βίντεο από την κηδεία του στην Αγία Πετρούπολη εμφανίζεται μία μαυροφορεμένη γυναίκα, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι η σύζυγός του σωσία του Πριγκόζιν.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ