Πριγκόζιν: Μαχητές της Wagner απειλούν με εκδίκηση – «Ετοιμαστείτε, ερχόμαστε»

Μαχητές της Wagner απειλούν την Μόσχα με εκδίκηση, αφού έγινε γνωστό πως ο επικεφαλής τους Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν μεταξύ των νεκρών σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/8) κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως ανάρτηση του λογαριασμού «Grey Zone», ο οποίος πρόσκειται στη Wagner, στην πλατφόρμα Telegram επιβεβαίωσε τον θάνατό του το βράδυ της Τετάρτης αναφέροντας πως: «Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία».

Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Πριγκόζιν ήταν στο αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη σε χωράφι, σκοτώνοντας και τους δέκα επιβαίνοντες, μόλις δύο μήνες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του καθεστώτος του Πούτιν.

Τώρα μαχητές της Wagner απειλούν ευθέως πως θα πάρουν εκδίκηση, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο θάνατός του. Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε σε βρετανικά ΜΜΕ ένοπλοι άνδρες που ισχυρίζονται ότι είναι μαχητές της Wagner αναφέρουν: «Πολλοί μιλούν αυτή τη στιγμή για το τι πρόκειται να κάνει η Wagner. Ένα πράγμα μπορούμε να σας πούμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ετοιμαστείτε, ερχόμαστε».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ