Πριγκόζιν: Η σορός του αναγνωρίστηκε από το κομμένο δάχτυλό του – Συνεχίζεται το θρίλερ με τη συντριβή του αεροσκάφους

Την ώρα που οι συζητήσεις και τα σενάρια για τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν «φουντώνουν» τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα του αρχηγού της Wagner αναγνωρίστηκε από ένα κομμένο δάχτυλο που είχε.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Πριγκόζιν είχε τραυματιστεί στο αριστερό χέρι του όταν εξέτιε την ποινή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι Telegram VchK-OGPU, το πτώμα του Πριγκόζιν αναγνώρισε ένας ανώτερος διοικητής της Wagner. Παράλληλα, το κανάλι πρόσθεσε πως ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ντμίτρι Ούτκιν αναγνωρίστηκε από τα τατουάζ του.

Το κανάλι Telegram ανέφερε: «Η σορός του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε επίσημα στο νεκροτομείο από έναν από τους διοικητής του PMC Wagner. Το κύριο σημάδι ήταν η απουσία ενός δαχτύλου».

Βρετανικό υπουργείο Άμυνας: «Είναι πολύ πιθανό να είναι νεκρός»

Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο οριστικό αποδεικτικό στοιχείο ότι ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά είναι «πολύ πιθανόν» να είναι νεκρός, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρισκόταν στον κατάλογο με τα ονόματα των επιβατών του αεροπλάνου που συνετρίβη βορειοδυτικά της Μόσχας την Τετάρτη το βράδυ, δύο μήνες ύστερα από τότε που ηγήθηκε της ματαιωθείσας ανταρσίας της Βάγκνερ κατά της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η Ρωσία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της συντριβής, αλλά δεν επιβεβαίωσε επισήμως τις ταυτότητες των 10 πτωμάτων που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γεβγκένι Πριγκόζιν

«Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόδειξη ότι ο Πριγκόζιν βρισκόταν μεταξύ των επιβαινόντων και είναι γνωστό ότι λάμβανε εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να είναι πράγματι νεκρός», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών του που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

«Ο θάνατος του Πριγκόζιν θα έχει σχεδόν βέβαια βαθιά αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο στην Wagner Group. Τα προσωπικά του χαρακτηριστικά της υπερδραστηριότητας, της εξαιρετικής τόλμης, της ορμής για αποτελέσματα και της ακραίας βαρβαρότητας διαπέρασαν την Wagner και είναι απίθανο να αντιπαραβληθούν από οποιονδήποτε διάδοχο», σημειώνει.

«Το κενό ηγεσίας στην Wagner αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω των πληροφοριών ότι ο ιδρυτής και διοικητής πεδίου Ντμίτρι Ούτκιν και ο Βαλέρι Σεκάλοφ είναι επίσης νεκροί», καταλήγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ