Πατήσια: «Αποφασίσαμε να επιτεθούμε σε τυχαίο περαστικό για να τον ληστέψουμε» – Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 25χρονου Πακιστανού

Η ληστεία φαίνεται πως ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του 25χρονου Πακιστανού, κατά δήλωση των δραστών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σε μία λίμνη αίματος επί της Ηρακλείου στα Πατήσια, τα ξημερώματα του Σαββάτου 12/8/2023. Χθες ανακοινώθηκε ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 18,19 και 20 ετών, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων, ως δράστες της ανθρωποκτονίας.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν ο 25χρονος έφυγε από το διαμέρισμά του στα Άνω Πατήσια, όπου διέμενε με έναν ομοεθνή του, προκειμένου να μεταβεί σε υπαίθρια λαϊκή αγορά κοντά στο σπίτι του. Σημειώνεται ότι ο άτυχος άνδρας εργαζόταν καθημερινά σε διάφορους μικροπωλητές υπαίθριων λαϊκών αγορών.

Λίγα λεπτά αργότερα, αποχώρησε από το διαμέρισμά και ο συγκάτοικός του, κατευθυνόμενος προς την ίδια υπαίθρια λαϊκή αγορά. Αφού αναζήτησε τον 25χρονο στο τηλέφωνο και δεν τον βρήκε, τελικά τον αντίκρυσε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα επί της οδού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τρεις ημέρες αργότερα, το πρωί της 15ης Αυγούστου προσήλθαν αυτοβούλως στην αστυνομία οι δύο 19χρονοι και ο 18χρονος και υπέδειξαν τον 20χρονο ως τον δράστη της ληστείας και ανθρωποκτονίας. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν παρόντες κατά τη στιγμή που ο 20χρονος επιτέθηκε στον άτυχο 25χρονο, προκειμένου να τον ληστέψει, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι ούτε γνώριζαν, ούτε συμμετείχαν στην επίθεση αυτή.

Το βράδυ της 17ης Αυγούστου, αστυνομικοί εντόπισαν τον 20χρονο και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να εξεταστεί. Παράλληλα κλήθηκαν και προσήλθαν οι άλλοι τρεις της παρέας, ώστε να εξεταστούν συμπληρωματικά.

Ομολόγησε την δολοφονία

Κατά την απολογία του, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 20χρονος αποδέχτηκε τις σε βάρος τους κατηγορίες, ομολογώντας την διάπραξη της δολοφονίας και περιγράφοντας με λεπτομέρεια τον τρόπο που επιτέθηκαν όλοι μαζί στο θύμα για να το ληστέψουν. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι, από κοινού με τους δύο 19χρονους και τον 18χρονο είχαν προαποφασίσει την επικείμενη επίθεση τους σε κάποιον τυχαίο περαστικό, προκειμένου να του αφαιρέσουν τα προσωπικά του αντικείμενα. Ο 20χρονος παραδέχτηκε πως ήταν αυτός που κατείχε το μαχαίρι, με το οποίο κατάφερε τα τραύματα στο θύμα.

Τότε, οι άλλοι τρεις της παρέας αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, περιγράφοντας τον βαθμό εμπλοκής τους και τη συμμετοχή τους στην από κοινού απόφαση για την διάπραξη της ληστείας.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο άτυχος 25χρονος εντοπίστηκε λίμνη αίματος, ενώ σε κοντινή απόσταση, παρατηρήθηκαν στο οδόστρωμα, κηλίδες καστανέρυθρης ουσίας. Κοντά στο σημείο της τέλεσης της ανθρωποκτονίας βρέθηκε και η τηλεφωνική συσκευή του θύματος. Ο 25χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», όπου, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατός του επήλθε συνεπεία «αιμοθώρακα – τρώση δεξιού πνεύμονα από νύσσον και τέμνων όργανο».

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ