«Πάρτι» αυθαιρεσιών στην Ρόδο: Beach bar έκαναν «κατάληψη» με ξαπλώστρες σε παραλία που λειτουργεί αρχαιολογικός χώρος

Δεν έχουν τέλος οι παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες από τουριστικές επιχειρήσεις που κάνουν «κατάληψη» παραλιών με ξαπλώστρες και ομπρέλες, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καν να διαθέτουν άδεια. Ακόμη μία τέτοια περίπτωση καταγράφεται στην Ρόδο και συγκεκριμένα στην παραλία της Αγίας Αγάθης.

Σύμφωνα με το OPEN, στην παραλία δύο beach bars έχουν καλύψει με ξαπλώστρες και ομπρέλες σχεδόν το σύνολο της παραλίας. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως άδεια καθώς είναι προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ρόδο ξεπερνά οτιδήποτε συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μία κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφεται από τρεις υπουργούς, βγαίνει ΦΕΚ, προσδιορίζεται ακριβώς ο χώρος και η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα» ανέφερε ο Ιάκωβος Γρύλλης, μέλος του Δικτύου Ομπρέλα.

Στο Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2023 ανάμεσα στις περιοχές που εξαιρούνται της παραχώρησης της απλής χρήσης Αιγιαλού βρίσκεται η Παραλία της Αγίας Αγάθης, η οποία εξαιρείται ρητά. Γι’ αυτό και δεν δημοπρατήθηκε από την Κτηματική υπηρεσία Δωδεκανήσων, η οποία μάλιστα έχει εκδώσει πρωτόκολλο κατεδάφισης.

«Η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου που έχει την ευθύνη για τις κατεδαφίσεις δεν παρεμβαίνει» ανέφερε ο κ. Γρύλλης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ