Πάρος: Συλλήψεις και αυτόφωτο σε επιχειρηματίες για την παράνομη κατάληψη παραλιών του νησιού

Στο νησί της Πάρου βρίσκεται το τελευταίο διήμερο ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, για να ελέγξει καταγγελίες σχετικά με παράνομη κατάληψη παραλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο κ. Τσορμπατζόγλου βρίσκεται από χθες στην Πάρο και έχει ολοκληρώσει ελέγχους στις παραλίες της Παροικιάς, της Νάουσας και της Χρυσής Ακτής.

Ακόμη, στους ελέγχους συμμετέχουν άτομα από το προσωπικό της κτηματικής υπηρεσίας και άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου νωρίτερα σήμερα είχε προχωρήσει σε εφαρμογή του αυτοφώρου σε έξι περιπτώσεις στις παραλίες μικρή και μεγάλη Σάντα Μαρία και την παραλία Μαρτσέλο στην Παροικιά.

Σημειώνεται πως το κλιμάκιο ελέγχου υπό τον Εισαγγελέα βρίσκει παραλίες που δεν έχουν καθόλου συμβόλαια για την ανάπτυξη ομπρελών και καθισμάτων, άλλες που έχουν υπερβάλλοντα αριθμό σε σχέση με την σύμβαση που έχει υπογραφεί, ενώ υπάρχει και η μειοψηφία των νόμιμων επιχειρηματιών.

Στην περίπτωση, πάντως, που η απόκλιση είναι μικρή οι επιχειρηματίες καλούνται σε συμμόρφωση και άμεση απομάκρυνση ομπρελών και καθισμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι τραβούν τις ξαπλώστρες από την παραλία όταν αντιλαμβάνονται ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έλεγχος και μόλις περάσει η «μπόρα» τις επανατοποθετούν.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ