Ο Κώστας Φαλελάκης για τον Μηνά Χατζησάββα: «Δεν υπάρχει πουθενά, αναγκάζομαι κάθε φορά που που μου λείπει, να τον επινοώ»

Στη σχέση του με τον Μήνά Χατζησάββα αλλά και τη σύνδεση που εξακολουθεί να έχει μαζί του ακόμα και σήμερα, χρόνια μετά τον θάνατο του αναφέρθηκε ο Κώστας Φαλελάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο.

Έχεις την τέφρα του Μηνά στο σπίτι σου;

Είναι πολύ μακάβριο κάτι τέτοιο. Η τέφρα του Μηνά είναι σκορπισμένη στο κτήμα της αδελφής του, στα Πολιτικά Ευβοίας, που του άρεσε πολύ όπως σου ανέφερα. Ο Μηνάς δεν υπάρχει πουθενά κι έτσι αναγκάζομαι κάθε φορά που τον χρειάζομαι, που μου λείπει, να τον επινοώ. Όταν τον χρειάζομαι, υπάρχει αυτούσιος και ολόκληρος, συνδιαλέγεται μαζί μου… Με αγαπάει, όπως τον αγαπάω κι εγώ.

Πιστεύεις δηλαδή ότι κάπου υπάρχει γύρω σου μεταφυσικά;

Είμαι άθεος, όπως ήταν και ο Μηνάς. Δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό και μεταθανάτιο, όμως κάποιες αισθήσεις που είναι άυλες μένουν και είναι ο λόγος που πιστεύω ότι υπάρχω στη ζωή. Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως η παρουσία του Μηνά είναι πιο παρούσα από ποτέ. Η αγάπη μπορεί να είναι άυλη έννοια, αλλά δημιουργεί ένα μεγάλο εκτόπισμα στην πραγματικότητα. Επομένως είναι ύλη, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Αυτό το εκτόπισμα το νιώθω και ήταν από τις αιτίες που εξακολουθώ να είμαι στη ζωή.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ