Νίκος Χαρδαλιάς: Η τελευταία του επίσκεψη ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας – Παραδίδει αύριο τα καθήκοντά του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών – ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησε ακόμη μία επίσκεψη σε ακριτικά φυλάκια, λίγο πριν παραδώσει αύριο τα καθήκοντά του, αφού θα ριχτεί στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αύριο το πρωί πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του Νίκου Χαρδαλιά από την θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αφού την Τρίτη καταθέτει κι επίσημα την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η τελετή πρόκειται να λάβει χώρα στην Αίθουσα Καποδίστριας του Πενταγώνου, όπου θα δώσει το «παρών» σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Όπως έχουμε γράψει στο enikos.gr από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, δεν πρόκειται να υπάρξει αναπλήρωση στην θέση του Νίκου Χαρδαλιά μέχρι το τέλος των εκλογών, με το χαρτοφυλάκιό του να μοιράζεται σε Νίκο Δένδια και Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Όμως, μέχρι και την τελευταία ημέρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς συνέχιζε να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, συνεχίζοντας μάλιστα τις επισκέψεις στα ακριτικά φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Κυριακή πραγματοποίησε επισκέψεις στα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «Οινουσσών» και «Παναγιάς», στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τους Αρχιφύλακες των ακριτικών φυλακίων για τις τρέχουσες δραστηριότητες και μίλησε με τα στελέχη και τους στρατευμένους που στελεχώνουν τις φρουρές τους. Επίσης, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και τα μέσα τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Ν. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος στο έμψυχο δυναμικό των δύο ΕΦ, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το εξαιρετικό επίπεδο της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των φυλακίων, ενώ τόνισε ιδιαίτερα το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό που διαπίστωσε στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στις εσχατιές της Πατρίδας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΕΦ «Οινουσσών», παρέδωσε μέσα προστασίας σε εθελοντές πυροσβέστες της ομώνυμης νήσου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Δανιήλ, ενώ με πρωτοβουλία του κ. Χαρδαλιά αντίστοιχο υλικό έχει δρομολογηθεί να παραδοθεί σε εθελοντές πυροσβέστες στα Ψαρά, στους Φούρνους και στον Άγιο Ευστράτιο.

Η δωρεά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποσκοπεί στη διαχρονική υποστήριξη με υλικά μέσα του σημαντικού εθελοντικού έργου που επιτελούν οι εθελοντές πυροσβέστες, με την ενεργή συμμετοχή τους στα σχέδια πυροπροστασίας και πυρόσβεσης σε όλη την ελληνική επικράτεια.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ