Νέα Φιλαδέλφεια: «Θα φας καμία μαχαιριά αύριο και θα τρέχεις» – Τα μηνύματα οπαδών πριν από την δολοφονική επιδρομή

Μόνο ανατριχίλα προκαλούν τα μηνύματα που αντάλλαζαν μέσω διαδικτύου Έλληνες και ξένοι οπαδοί ένα εικοσιτετράωρο πριν από την δολοφονική επιδρομή των Κροατών «elite» χούλιγκαν η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ ατόμων, στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (07/08) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ρεπορτάζ του thesstoday.gr, παρουσιάζονται συνομιλίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αιματηρή συμπλοκή, με τα γεγονότα να προμηνύουν ένα ακόμη δυσοίωνο εικοσιτετράωρο με φόντο μια… μπάλα ποδοσφαίρου.

«Αν δεις ρε βλάκα 10 Κροάτες θα αλλάξεις 10 χρώματα». «Οι BBB (σ.σ. Bad Blue Boys) εκτός αυτού του σκηνικού δεν έχουν άλλη ήττα στους δρόμους τα τελευταία χρόνια και ταξιδεύουν παντού, ακόμα και με απαγορεύσεις μετακινήσεων». «Γαλλίδες σας περιμένουμε». «Θα φας καμιά μαχαιριά αύριο μικρέ θα τρέχεις». Αυτά είναι λίγα από τα εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες μηνύματα- τα οποία αντάλλαξαν μέσω των social media ανεγκέφαλοι αυτοαποκαλούμενοι οπαδοί, οι οποίοι χωρίς αντιληπτική ικανότητα διαιωνίζουν τον τυφλό φανατισμό, με όποιο κόστος.

Και ενώ εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε (;) για την κάθοδο των σκληροπυρηνικών Κροατών μέσω Αλβανίας και δεν έκανε το παραμικρό, φαίνεται πως στα social media το ραντεβού-θανάτου μεταξύ οπαδών είχε γίνει… φέιγ βολάν.

Τα μηνύματα στις φωτογραφίες είναι πριν τη δολοφονική επιδρομή και συγκεκριμένα, ένα εικοσιτετράωρο πριν:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι επόμενες εικόνες δείχνουν το κλίμα που επικρατούσε στις σελίδες οργανωμένων οπαδών στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια που οι Κροάτες χούλιγκαν μαζί με Έλληνες επιτίθενται σε οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και απλούς πολίτες.

Είναι δε ανατριχιαστικά τα σχόλια ανεγκέφαλων, που αρχικά εικάζουν ότι το θύμα που δέχθηκε τις μαχαιριές, είναι Κροάτης -όπως αναπαράχθηκε αρχικά, αλλά ύστερα ταυτοποιήθηκε το πρόσωπο του 29χρονου Μιχάλη. «Μαζέψτε τον Κροάτη από τον αετό. Μαζέψτε τα αδέλφια σας άλλη φορά και μετά αρχίστε να κάνετε ότι ξέρετε», γράφει ο χρήστης του διαδικτύου, συνοδεύοντας το μήνυμά του με δύο εικονίδια που απεικονίζουν λαγούς, ήτοι, τους… ηττημένους, στη γλώσσα των χούλιγκαν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ήρθε η «παγωμάρα»: «29χρονος οπαδός της ΑΕΚ νεκρός κατά από δολοφονική επίθεση Κροατών χούλιγκαν». Η ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία, σε σοκ. Ήταν αναπόφευκτο ότι ο θάνατος του άτυχου νεαρού θα πυροδοτούσε εκ νέου σφοδρότατες αντιδράσεις και επ-ανέφερε στη σφαίρα του δημοσίου λόγου τα -ομολογουμένως- γνωστά ευφυολογήματα περί αυστηροποίησης των ποινών και απόδοσης όλων των ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν. Την ίδια ώρα, όμως, στα social media… ψήνεται νέο ραντεβού με τον πλέον χυδαίο τρόπο. Και μόνο μυστικό δεν είναι αυτή τη φορά.

Δυστυχώς, διαφαίνεται πως η δολοφονία του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, του Τόσκο Μποζατζίσκι, του Νάσου Κωνσταντίνου, του Μιχάλη Φιλόπουλου, και άλλων νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας εμβλημάτων που ράφτηκαν στα αριστερά των στηθών επαγγελματιών αθλητών, δεν αρκούν ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτόν τον κύκλο αίματος. Πέρασαν 1,5+3+7+16 χρόνια από τα στερνά δάκρυα που χύθηκαν γι’ αυτούς τους ανθρώπους και η ελληνική κοινωνία αντί να προχωρά μπροστά και να γεμίζει τις κερκίδες με αγνούς φιλάθλους, δυστυχώς βαδίζει αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα 37, όταν η Ελλάδα θρήνησε το πρώτο θύμα οπαδικής βίας: Τον Χαράλαμπο Μπλιώνα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ