Νέα Φιλαδέλφεια: «Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση των συλληφθέντων» είπε ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών στον Γιώργο Γεραπετρίτη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη είχε ο Κροάτης ομόλογός του σήμερα το πρωί, καθώς απόψε αναμενόταν ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών για τους συλληφθέντες Κροάτες στα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ίδια ώρα και οι 105 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην επίσημη ενημέρωση που δόθηκε από το κροατικό ΥΠΕΞ τονίζεται ότι από την πρώτη στιγμή παρέχεται στήριξη στους κρατουμένους και ότι η κροατική διπλωματία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειeς για τις συνθήκες κράτησης και την ασφάλειά τους.

Στο τέλος αναφέρει πως «ο υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν είχε και το πρωί της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη, μεταφέροντας τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ