Μπράντλεϊ Κούπερ: Γιατί δέχεται σφοδρή κριτική για την ταινία «Maestro»

Στη δημοσιότητα δόθηκε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Μπράντλεϊ Κούπερ «Maestro», στην οποία θα υποδυθεί το Αμερικανό συνθέτη, Λέοναρντ Μπέρνσταϊν.

Για τις ανάγκες του ρόλου ο 48χρονος ηθοποιός έχει αλλάξει το πρόσωπο του και φοράει προσθετική μύτη προκειμένου να θυμίζει περισσότερο τον μεγάλο συνθέτη. Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί με την Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία υποδύεται την σύζυγό του συνθέτη, Φελίσια Μοντεαλέγκρε. Το σενάριο εστιάζει στην σχέση που διατήρησαν για δεκαετίες παρά το γεγονός ότι ο Μπέρνσταϊν ήταν ομοφυλόφιλος.  

Ωστόσο αρκετοί θαυμαστές του ηθοποιού δηλώνουν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι φόρεσε την προσθετική μύτη. Άλλοι τον κατηγορούν ότι δεν θα έπρεπε να πάρει τον ρόλο αφού δεν είναι Εβραίος όπως ο Αμερικανός συνθέτης.

Επίσης αρκετοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν τον 48χρονο ότι έκλεψε τον ρόλο από τον Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος έχει εβραϊκή καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του. Πράγματι τον περασμένο Μάιο ο Τζίλενχαλ είχε επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την δημιουργία ταινίας για την ζωή του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν. Στην πορεία, όμως, η εταιρεία παραγωγής δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την μουσική του συνθέτη. Έτσι δεν μπορούσε να γίνει μία ταινία χωρίς τα διάσημα έργα του Μπέρνσταϊν και το σχέδιο ναυάγησε.

Αντίθετα το στούντιο της Paramount πήρε τα δικαιώματα της μουσικής και μαζί με τους σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μάρτιν Σκορτσέζε ανέλαβαν να γυρίσουν την ταινία για τον μεγάλο συνθέτη των ΗΠΑ. Τελικά ο Σπίλμπεργκ ζήτησε από τον Μπράντλεϊ Κούπερ να ενσαρκώσει τον μαέστρο στην μεγάλη οθόνη.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ