Μαρινάκης: Την άλλη εβδομάδα η ημερομηνία της συζήτησης στην Βουλή για τις πυρκαγιές – Τι είπε για τις προσλήψεις πυροσβεστών

Η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τις πυρκαγιές θα γίνει πολύ σύντομα και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε στην Θεσσαλονίκη και σημείωσε ότι καμία δήλωση υπουργού ή βουλευτή της ΝΔ δεν συνέδεσε τις φωτιές με το μεταναστευτικό.

Σε ερώτηση αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, και για το αίτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών να προσληφθούν, απάντησε: «Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι αυξάνει κάθε χρόνο το δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Ό,τι έχει εξαγγελθεί θα υλοποιηθεί στο ακέραιο. Ο στόχος είναι χρόνο με το χρόνο να έχουμε περισσότερους πυροσβέστες, περισσότερα οχήματα, όπως κάνουμε από το 2019 μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Η Ελλάδα δεν θα γίνει ζούγκλα

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν υπήρξε δήλωση υπουργού ούτε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που συνδέει το μεταναστευτικό με τις πυρκαγιές. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει δηλώσεις «και σε ότι αφορά σε πολίτες που προχώρησαν σε “σύλληψη” μεταναστών στον Έβρο», σημείωσε: «Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, η Δικαιοσύνη κάνει κι αυτή τη δουλειά της και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Απολύτως συντεταγμένα, με σεβασμό στους θεσμούς. Και όποιος δεν σέβεται τον νόμο θα ακολουθείται ταχύτατα η νόμιμη διαδικασία, χωρίς καμία διάθεση έκπτωσης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ζούγκλα. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό».

Σε ερώτηση σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αν άλλαξε κάτι μετά την τελευταία συνάντησή τους στο Βίλνιους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε: «Όσα ειπώθηκαν μετά το Βίλνιους ισχύουν, πάντοτε με την επιφύλαξη της παρακολούθησης των εξελίξεων καθημερινά. Και αυτό είναι μία διαδικασία η οποία κρίνεται και αξιολογείται και από τη δική μας πλευρά, χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης από τις εθνικές μας θέσεις, όπως ακριβώς, τις έχει διατυπώσει ο πρωθυπουργός και όπως διατυπώνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση διαχρονικά.

Η χώρα μας προσέρχεται με θέληση για ειρηνικές συζητήσεις και πίστη στον διάλογο, αλλά δεν είμαστε αφελείς. Και πέραν του αυτονόητου, ότι δεν υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις, προφανώς, κάθε επιμέρους ενέργεια την αξιολογούμε ξεχωριστά».

Για τη λειτουργία και στελέχωση του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η στήριξη των υποψηφιοτήτων του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι δεδομένη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ