Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Το Παλάτι παίρνει αποστάσεις – «Είναι απρόβλεπτοι και αναξιόπιστοι»

Αλλαγές έγιναν στην ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον βρετανικό Τύπο. Από την ιστοσελίδα αφαιρέθηκε με διακριτικό τρόπο οποιαδήποτε αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι ως «η Αυτού Υψηλότητα», ενώ τα βιογραφικά του πρίγκιπα και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ τοποθετήθηκαν στο τέλος της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με βασιλικό συγγραφέα, Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς, αυτές οι αλλαγές είναι μία ακόμη προσπάθεια του βρετανικού Παλατιού να πάρει κι άλλη απόσταση από το ζευγάρι, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει επαγγελματικά προβλήματα. «Υπήρξαν αρκετές αλλαγές στην βασιλική ιστοσελίδα και οι Σάσσεξ τώρα φαίνονται κάτω από τον δούκα και την δούκισσα του Γκλάουτσεστερ και την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα», είπε στην Daily Mail ο Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς.

Και συνέχισε: «Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η βασιλική οικογένεια παίρνει αποστάσεις από το ζευγάρι, οι οποίοι θα πρέπει για προφανείς λόγους να θεωρούνται απρόβλεπτοι και αναξιόπιστοι».

Μάλιστα εξήγησε ότι αυτές οι αλλαγές τονίζουν την ανάγκη το ζευγάρι να αποδείξει την αξία του επαγγελματικά χωρίς να έχει δεσμούς με την βρετανική βασιλική οικογένεια. «Ήταν γνωστό ότι ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν εξαιρετικά πικραμένοι που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και, παρόλο που διατήρησαν τους τίτλους τους, δεν μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν και έχασαν επίσης τους υποστηρικτές τους», είπε ο Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς.

«Ωστόσο η επωνυμία τους είναι επί του παρόντος άρρηκτα συνδεδεμένη με το να είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι να αποδείξουν ότι είναι πραγματικά δημιουργικοί στο να κάνουν κάτι από μόνοι τους», σημείωσε ο συγγραφέας.

Το 2020 μετά την έξοδο του ζευγαριού από το Μπάκιγχαμ συμφωνήθηκε να κρατήσουν τους βασιλικούς τίτλους τους αλλά δεν τους επιτράπηκε να τους χρησιμοποιούν εφόσον δεν ήταν εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ