Λουτσέσκου: Έχω μία πολύ δυνατή πίστη στην ομάδα – Ο κόσμος να γίνει ο 12ος παίκτης

Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα αποδώσει τα προσδοκώμενα και θα πάρει την πρόκριση για τα Play Off του Europa Conference League εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα ρεβάνς κόντρα στη Χάιντουκ, για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Μετά το 0-0 της αναμέτρησης στο Σπλιτ, ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας, όπως τόνισε αρχικά ο Λουτσέσκου: «Σε τέτοιες διοργανώσεις, με κανένα αποτέλεσμα δεν μπορείς να είσαι ασφαλής. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας για την πρόκριση και παίζουμε στην έδρα μας. Με αυτό το 0-0 πρακτικά ακυρώσαμε το πλεονέκτημα της Χάιντουκ που είχε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Δώσαμε στον εαυτό μας την ευκαιρία σε μια ατμόσφαιρα στην Τούμπα που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Και προσέθεσε αναφορικά και με τις συστάσεις που έχει κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών, μπροστά μάλιστα στον κίνδυνο τιμωρίας της Τούμπας από την UEFA: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που σκέφτεται μόνο το επόμενο παιχνίδι, που πρέπει να έχει “πολεμικό” πνεύμα, να είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Το θέμα είναι να καταφέρουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να πάρουμε το μάξιμουμ. Ελπίζω ο κόσμος της ομάδας να μας ωθήσει με τον τρόπο του, να γίνει ο 12ος παίκτης μας και στο τέλος να χαρούμε όλοι μαζί μια πρόκριση».

Ερωτηθείς για το ποιοι εκ των Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, Γιάννη Μιχαηλίδη και Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ θα χρησιμοποιηθούν στο κέντρο της άμυνας, ο πρώην τεχνικός της Αλ-Χιλάλ σημείωσε: «Όλοι είναι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν έχει σημασία ο συνδυασμός. Πρέπει να είναι έτοιμοι όλοι για να παίξουν. Έχουμε αυτή την φιλοσοφία ότι όλοι είναι σημαντικοί, όλοι έχουν τον ρόλο τους και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι για να παίξουν».

Για το αν περιμένει διαφορετική τη Χάιντουκ σε σχέση με το πρώτο ματς, ο Λουτσέσκου σημείωσε: «Όπως έχω ξαναπεί, δε φοβάμαι τίποτα. Απλά υπάρχει άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα, για την πρόκριση. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι, αυτό το γνωρίζουμε. Αυτή τη στιγμή η Χάιντουκ έχει μια διαφορετική οργάνωση, είναι μια ομάδα με ποιότητα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και βρίσκεται πάνω από την Ντιναμό στην Κροατία. Χρειάζεται 100% συγκέντρωση και ένταση απ’ όλους. Έχω μια πολύ δυνατή πίστη στην ομάδα, γιατί τους βλέπω από την πρώτη μέρα. Σας το είχα πει μετά το ματς με την Μπεϊτάρ ότι έχω ένα καλό προαίσθημα για την ομάδα και συνεχίζω να το έχω. Όπως είδα την ομάδα στο Σπλιτ, βλέπω τους παίκτες μου πώς συμπεριφέρονται, ειδικά στην πίεση που δέχτηκαν εκεί. Είναι μία κατάσταση που ενισχύεται συνεχώς στο μυαλό μου. Απαιτεί την απόλυτη προσοχή για να έρθει η πρόκριση, αλλά έχω αυτοπεποίθηση για την ομάδα».

Κλείνοντας, κι αφού σχολίασε πως ο Αλί Σαμάτα «είναι σε μία κατάλληλη περίοδο για να μπει στην ενδεκάδα», ο Λουτσέσκου σχολίασε και την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, που φέρνει τον ΠΑΟΚ αντίπαλο με τον Αστέρα Τρίπολης (Κυριακή 20/8, 20:00 – Τούμπα): «Στο μυαλό μου έχω μόνο την πρόκριση κι εγώ και οι συνεργάτες μου και οι παίκτες. Προέχει το ματς με την Χάιντουκ. Μέχρι την Κυριακή ή την άλλη Κυριακή, βλέπουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία μας φέτος, έτσι σκεφτόμαστε, το παιχνίδι με παιχνίδι».

Κοτάρσκι: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση»

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο 23χρονος Κροάτης τερματοφύλακας σχολίασε αρχικά για τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει η ομάδα του: «Πιστεύω ότι η ομάδα είναι πραγματικά έτοιμη. Έχουμε πάρει 0-0 στο πρώτο ματς, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε στην έδρα μας. Πρέπει να μπούμε μέσα και να παίξουμε το καλύτερο μας παιχνίδι, να τα δώσουμε όλα για την νίκη. Έχουμε καλή ψυχολογία, είμαστε προετοιμασμένοι καλά. Μπροστά στο κοινό μας, μπορούμε να κάνουμε το σημαντικό βήμα για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Ερωτηθείς για την εξαιρετική εμφάνισή του στο Σπλιτ, αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του, ο Κοτάρσκι επεσήμανε: «Είναι πάντα ωραίο να παίζεις κόντρα σε ομάδες από την πατρίδα σου. Δεν ήμουν εγώ ο ήρωας για το αποτέλεσμα, ήταν μια συλλογική δουλειά απ’ όλους μας. Είναι ένα παιχνίδι κόντρα σε συμπατριώτες μου, αλλά εγώ είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην πρόκριση. Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν φήμες. Πάντα θα μιλάνε και θα γράφουν. Ο ΠΑΟΚ είναι η προτεραιότητά μου, είμαι χαρούμενος εδώ και σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Δεν διαβάζω τι γράφεται στα ΜΜΕ. Είμαι ευγνώμων στον ΠΑΟΚ και δεν επηρεάζομαι απ’ ό,τι γράφεται».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ