Κρήτη: Το τηλεφώνημα του 29χρονου σε συγγενή και τα δραματικά λεπτά μετά τον πυροβολισμό του – «Ακουγόταν πολύ αγχωμένος»

Οι δραματικές σκηνές που ακολούθησαν μετά τον πυροβολισμό του 29χρονου, πριν από λίγα 24ωρα στη Μεσαρά της Κρήτης, με φερόμενο ως δράστη έναν γνώριμο των αρχών, επίσης νεαρό άνδρα, κάτοικο της περιοχής που αναζητείται, «αποτυπώθηκαν» στο τηλεφώνημα που έκανε το θύμα σε στενό συγγενικό του πρόσωπο, ζητώντας τη βοήθειά του.

Είναι συγκλονιστικά τα όσα άκουσε ο άνθρωπος αυτός, χωρίς να είναι σε θέση να εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας του συγγενή του και ακούγοντας άλλα άτομα που προσέτρεξαν σε βοήθεια να μιλούν πάνω από τον 29χρονο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Το τηλεφώνημα – Ο 29χρονος ήταν πολύ αγχωμένος

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο συγγενής του, όπως περιγράφεται, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον 29χρονο γύρω στις 3 τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου. Το θύμα ζητούσε από το συγγενή του να πάει να τον βρει στο δρόμο προς το Τυμπάκι. Δεν του εξήγησε τον λόγο, του είπε ότι θα τα πουν από κοντά, ενώ σύμφωνα με τον συγγενή του, ο 29χρονος ήταν πολύ αγχωμένος.

Αν και σοκαρισμένος, γνωρίζοντας ότι κάτι κακό έχει συμβεί, το άτομο που δέχτηκε το τηλεφώνημα δεν έκλεισε το τηλέφωνό του. Όπως είπε στους αστυνομικούς, το άφησε επάνω στο τραπέζι με ανοικτή γραμμή. Περίπου εννέα λεπτά κράτησε η διαδικασία αυτή κι ενώ ο ίδιος ετοιμαζόταν για να πάει στο σημείο, που του είχε πει ο 29χρονος.

Έπειτα από μία ανησυχητική σιωπή, καθώς ο συγγενής του δεν μιλούσε, άκουσε πολίτες να προσεγγίζουν και να ρωτούν τον τραυματία εάν είναι καλά και εάν χρειάζεται βοήθεια.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε τις αισθήσεις του, ήταν εμφανή τα τραύματά του και είχε γύρει στη θέση του συνοδηγού.

Αυτή είναι μια από τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που έχει προβληματίσει όλη την Κρήτη, αφού επαναλαμβάνεται η κατάρα του νησιού με τους νταήδες που οπλοφορούν και πυροβολούν αδιακρίτως, για λόγους αστείους.

Ένας τέτοιος ήταν και ο λόγος που ο φερόμενος ως δράστης πυροβόλησε τον 29χρονο. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το υλικό των καμερών που έχει κατασχεθεί και αναλύεται, δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται επισήμως από την αστυνομία, γιατί το ένα όχημα δεν άφησε το άλλο να προσπεράσει

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει κινητικότητα, χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται προς την κατεύθυνση που θα οδηγήσει τον δράστη σε παράδοση ή στον εντοπισμό του.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ