Κρήτη: Στο νοσοκομείο Χανίων φρουρούμενος ο 53χρονος αστυνομικός – Σε διαθεσιμότητα πατέρας και γιος

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι εκβίαζε επιχειρηματίες στην Κρήτη και ο 29χρονος γιος του, που είναι ειδικός φρουρός, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), πριν καν η Δικαιοσύνη αποφανθεί για την τύχη του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή με τις κατηγορίες της εκβίασης, της δωροληψίας υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και της παράβασης καθήκοντος.

Τις σχετικές πληροφορίες μεταδίδει η ΕΡΤ, αναφέροντας, επίσης, ότι η σχετική εντολή έχει ήδη εκδοθεί και πλέον, παράλληλα με την έρευνα της Δικαιοσύνης, που αφορά ποινικά αδικήματα, θα διεξαχθεί ΕΔΕ, που στόχο έχει τον εντοπισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 53χρονος αστυνομικός

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χανίων, επικαλούμενος αδιαθεσία. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται φρουρούμενος. Πάντως, τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στη δωροδοκία, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις 9.30 το πρωί στην ανακρίτρια Χανίων.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρέθηκαν στο γραφείο και στο σπίτι του 53χρονου αξιωματικού έχουν γίνει «φύλλο και φτερό», καθώς η δράση του είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν οι «αδιάφθοροι» εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα του εν λόγω αξιωματικού, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και από την δικογραφία, που παρουσίασε σήμερα το enikos.gr.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ