Κρήτη: Στη φυλακή ο 22χρονος που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου ο 22χρονος που κατηγορείται ότι στις αρχές Αυγούστου πυροβόλησε και τραυμάτισε βαρύτατα στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο στην επαρχιακή οδό Μοιρών-Τυμπακίου στην Κρήτη,

Ο 22χρονος μετήχθη λίγο μετά τις 11.30 στα δικαστήρια Ηρακλείου συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Η απολογία του στην Ανακρίτρια ήταν ταχύτατη αφού σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που είπε είναι ότι δεν έχει την ψυχολογική δύναμη. Ο 22χρονος κατέθεσε δια του συνηγόρου του, Διονύση Βέρρα, ένα πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο εξηγούσε τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Αμέσως μετά κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Τι υποστήριξε ο 22χρονος στο υπόμνημά του

Σημεία από το υπόμνημα του κατηγορούμενου παρουσιάζει το Cretalive. Μεταξύ άλλων, ο 22χρονος φέρεται να δηλώνει στην ανακρίτρια ότι «ο 29χρονος Νίκος θα έπεφτε μετωπικά πάνω μου και πυροβόλησα για εκφοβισμό».

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ενώ κινείτο στον δρόμο από Τυμπάκι προς Μοίρες, διαπίστωσε ότι ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα στη μέση του δρόμου, παρεμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων που ακολουθούσαν. Έκανε, όπως υποστηρίζει, κατ’ επανάληψη προσπάθεια να προσπεράσει με αριστερό φλας, όμως ο προπορευόμενος οδηγός τον παρεμπόδιζε, κινούμενος επίσης προς τα αριστερά.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο 22χρονος ισχυρίζεται ότι κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου, προκειμένου να απομακρυνθεί ο προπορευόμενος οδηγός καθώς δεν μπορούσε να κατανοήσει την «προκλητική οδηγική συμπεριφορά του», υποστηρίζει. Παρ’ όλα αυτά με μεγάλη του έκπληξη είδε τον οδηγό αντί να απομακρύνεται, να ακινητοποιεί και εκείνος το αυτοκίνητό του και τότε ακολούθησε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ο 29χρονος τον εξύβρισε πολύ άσχημα, ενώ έδειχνε να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Αποφάσισε τότε, όπως ισχυρίζεται, να κάνει επί τόπου αναστροφή και να φύγει.

Όπως είναι ήδη γνωστό, όμως, το περιστατικό δεν έληξε εκεί. Υποστηρίζεται ότι ο 29χρονος άλλαξε πορεία και ακολούθησε τον 22χρονο. Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι ο οδηγός είχε πρόθεση να πέσει πάνω του μετωπικά με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί. Τότε πήρε από την κονσόλα του αυτοκινήτου το πιστόλι στύλο που είχε βρει τυχαία, όπως ισχυρίζεται, λίγες ώρες πριν κάτω από ένα τραπέζι σε εστιατόριο στο Τυμπάκι. Ο 22χρονος υποστηρίζει ότι το είχε πάρει από περιέργεια και βρέθηκε τελικά να κάνει χρήση με σκοπό τον εκφοβισμό του οδηγού, που κινούνταν απειλητικά εναντίον του.

Όταν πια πυροδότησε το πιστόλι στύλο προς το μέρος του αυτοκινήτου, αντιλήφθηκε ότι το όχημα που κατευθύνονταν προς τα πάνω του με μεγάλη ταχύτητα, την τελευταία στιγμή έκανε έναν ελιγμό προς τα δεξιά κι έτσι ο ίδιος γλίτωσε.

Ο 22χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι ουσιαστικά δεν είχε καταλάβει ότι είχε τραυματίσει τον 29χρονο Νίκο. Αυτό που έκανε ήταν να φύγει από το σημείο, να πάρει χρόνο για να ηρεμήσει και να ξυπνήσει τον μικρό τον αδερφό καθώς έπρεπε κατ’ αρχάς να επιστρέψει στον φίλο του το αυτοκίνητο, που οδηγούσε.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ