Κρήτη: Καρέ – καρέ η στιγμή που ο 22χρονος πυροβολεί στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 22χρονος στην Μεσαρά, στην Κρήτη, πυροβολεί στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το βίντεο που παρουσιάζει το MEGA, όλα ξεκινούν τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου στις 03:07 το πρωί. Τα δύο οχήματα θύματος και δράστη σταθμεύουν κοντά το ένα στο άλλο στην Εθνική Οδών Μοιρών – Τυμπακίου με κατεύθυνση προς Τυμπάκι.

Ακούγεται να λογομάχουν: «Λέγε βρε μπ….. Λέγε βρε! Γιατί δεν με άφησες να περάσω από εκεί;». Οι δυο τους παρέμειναν στα αυτοκίνητά τους δίπλα-δίπλα για τουλάχιστον ένα λεπτό. «Άμε να φύγεις γιατί δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω».

Ο 29χρονος βάζει μπρος με κατεύθυνση προς Μοίρες και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος οπισθοχωρεί και αλλάζει πορεία. Όμως, όπως φαίνεται, ο 29χρονος με το αυτοκίνητό του έχει γυρίσει και ακολουθεί το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.

Λίγα μέτρα πιο κάτω ο 22χρονος φαίνεται να σταματά στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Τότε ο 29χρονος τον προσπερνάει και αφού το αντιληφθεί γυρνά πίσω στο ύψος του σταματημένου αυτοκινήτου του κατηγορούμενου. Ο 22χρονος σηκώνει το όπλο και διακρίνεται η λάμψη από τη στιγμή του πυροβολισμού.

Συνολικά 21 ημέρες μετά τον πυροβολισμό που λίγο έμεινε να αποβεί μοιραίος για τον 29χρονο, ο 22χρονος κατηγορούμενος έφτασε με αυτό το όχημα με τη συνοδεία του πατέρα του στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου για να παραδοθεί.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στην Νευροχειρουργική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, χωρίς να έχει αφαιρεθεί ακόμα η σφαίρα από το κεφάλι του.

«Το παιδί μπορεί να είναι ζωηρό, είναι πολύ φιλότιμο και ήτανε στη δουλειά του. Έχει βγάλει το λύκειο, έχει πάει στις ειδικές δυνάμεις το παιδί. Ήπιανε ποτά, ήταν σε γλέντι, ήταν μεθυσμένοι, αυτά συμβαίνουν, ήταν ένα τυχαίο περιστατικό. Δεν είναι καν όπλο αυτό το πράγμα. Δεν υπήρχαν άλλα δύο άτομα. Αυτή είναι λάθος παραπληροφόρηση. Δεν ήταν άλλο άτομο» λέει ο πατέρας του 22χρονου.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος 22χρονου κατηγορούμενου δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος θα ασκήσει όλα του τα δικαιώματα, θα εξαντλήσει όλες τις υπερασπιστικές του δυνατότητες, θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως πρέπει, αλλά πάνω από όλα θα σεβόμαστε την οικογένεια και το θύμα.

«Ο εντολέας μου, ο δράστης κάνει τα πάντα για να λήξει το συμβάν εκείνο το βράδυ. Προσπαθεί να το αποφύγει, του λέει ”σήκω φύγε”, γυρίζει αναστροφή, ξαναγυρίζει προς Τυμπάκη, σταματάει σε μία διασταύρωση, και κάποιος προκαλεί κάποιον. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι έπρεπε να φθάσουμε εκεί που φθάσαμε».

Ο 22χρονος κατηγορούμενος αφού ζήτησε συγγνώμη με δάκρια στα μάτια έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Έχουμε να κάνουμε με μία στόχευση και οι εντολείς μου, η οικογένεια του θύματος έχουν στοιχεία ότι δεν πυροβόλησε μόνο ο παλιός τρόφιμος των φυλακών και μεγάλος κακοποιός της Κρήτης, αλλά και οι φίλοι του που ήταν μαζί, εκ των οποίων ο ένας ήταν και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την καταδίωξη και τον πυροβολισμό του θύματος», είπε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του 29χρονου.

«Οι γιατροί βλέπουν έναν μακρύ δρόμο, μία θεαματική εξέλιξη. Δεν θα μείνει φυτό, έχει αρχίσει να κουνάει λίγο χέρια, λίγο τα μάτια, γνωρίζει, έχει καλά σημάδια. Αδικία. Τριάντα χρόνων άνδρας… Για μία προσπέραση», είπε ο πατέρας του 29χρονου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ