Και ξαφνικά, αυτό το φόρεμα επιστρέφει από το 2010 και οι celebrities το αποθεώνουν

Νωρίτερα μέσα στη εβδομάδα, η Alexa Chung εθεάθη με κατακόκκινο mom-fit τζην. Σήμερα, ανοίγω το laptop μου το πρωί και πέφτω πάνω σε ένα άρθρο που αναφέρει πως τα fit & flare φορέματα είναι ξανά hot. Τι γίνεται; Έχουμε επιστρέψει στο 2010;

Να εξηγήσω πρώτα για ποιο φόρεμα μιλάω. Το fit & flare φόρεμα είναι αυτό που αγκαλιάζει σφιχτά το πάνω μέρος του γυναικείου κορμιού και ανοίγει προς τα κάτω σε καμπάνα. Άλλες φορές είναι super mini, άλλες πάλι midi.

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Ήταν μεγάλη τάση το 2010. Στην λίστα με τα πιο hot φορέματα των τελευταίων ετών όμως κατείχε μια αρκετά χαμηλή θέση. Φαίνεται πως το 2023 οι πιο διάσημοι οίκοι είχαν διάθεση να φλερτάρουν με σιλουέτες του παρελθόντος. Όλα δείχνουν πως το fit & flare φόρεμα κάνει δυναμικό comeback, με αμέτρητες stars παγκοσμίως να του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες εκδοχές του συγκεκριμένου φορέματος να ζουν την στιγμή τους στο επίκεντρο της παγκόσμιας fashion scene. Και μετά να εξαφανίζονται. Παρόλα αυτά, ο γαλλικός οίκος Alaia είναι αυτός που έκανε διάσημη τη συγκεκριμένη γραμμή, και μάλιστα από το 1981 μέχρι και σήμερα, έχει μείνει πιστός σε αυτήν, προσθέτοντάς το εν λόγω φόρεμα – ελαφρώς παραποιημένο – σχεδόν σε κάθε του συλλογή μέχρι και σήμερα. Τους τελευταίους μήνες το έχουμε δει φορεμένο από τις αδερφές Jenner αλλά και από την Elsa Hosk.

Μήπως αυτή είναι η πιο σωστή στιγμή να ψάξεις στο πατάρι τα ξεχασμένα σου από το 2010 φορέματα; Μην μου πεις ότι τα έχεις δώσει… Είπαμε η μόδα είναι ρόδα και γυρνάει. Να τώρα που θα τα χρειαστείς ξανά!

Κεντρική φωτογραφία: Edward Berthelot/Getty Images



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ