Καίτη Γαρμπή: «Νιώθω οργή, πόνο και μία απέραντη θλίψη»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Καίτη Γαρμπή στο περιοδικό InStyle και τη δημοσιογράφο Ειρήνη Ζουρνατζή. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε μεταξύ άλλων για τις γυναικοκτονίες που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά στη χώρα μας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να τοποθετείται κατά καιρούς μέσα από το twitter.

«Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας είναι η γυναικοκτονία. Ένα έγκλημα που στηρίζεται στην πατριαρχική κοινωνία και στα έμφυλα στερεότυπα, κατά τα οποία η γυναίκα είναι κατώτερη και υποτελής στον άντρα γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθεί, «για να βάλει μυαλό», ήτοι να βιαστεί, να κακοποιηθεί και στο τέλος να δολοφονηθεί, γιατί το φύλο της ισοδυναμεί με την αφαίρεση της ζωής της.

Νιώθω οργή και πόνο και μία απέραντη θλίψη, γιατί δεν αλλάζει τίποτα, και όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά γίνεται και χειρότερο, αφού η Ελλάδα βγήκε «πρωταθλήτρια» στο συγκεκριμένο… σπορ», ανέφερε η Καίτη Γαρμπή.

Σε άλλο σημείο, η αγαπημένη τραγουδίστρια απάντη και για την ιδιαίτερα ενεργή της παρουσία στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter. Υπήρξε στιγμή που να φοβήθηκε πως κάποιο αιχμηρό της σχόλιο μπορεί να βλάψει την καριέρα της;

«Να φοβηθώ και να βάλω δηλαδή την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό; Πάνω από την καριέρα είναι ο ανθρωπισμός. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Αγαπώ το Twitter, γιατί είναι έξυπνο, γρήγορο, έχει χιούμορ και κάποια πολύ ωραία μυαλά. Γινόμαστε μια παρέα στο Twitter, διαβάζουμε απόψεις, συμφωνούμε ή διαφωνούμε αλλά πιστεύω πως πάντα από εκεί μέσα βγαίνει κάτι καλό», σχολιάζει η Καίτη Γαρμπή.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ