Ηράκλειο: Λιποθύμησε γυναίκα που περίμενε στην ουρά για ταυτότητα

Ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου τα τελευταία 24ωρα συρρέουν δεκάδες πολίτες, που επιθυμούν να επανεκδώσουν τις παλιές ταυτότητες προκειμένου να μην παραλάβουν τις νέας μορφής ψηφιακές ταυτότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost.gr, μία γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε μπροστά στα έντρομα μάτια των παρισταμένων, καθώς περίμενε στην ουρά για την ταυτότητα. Οι αστυνομικοί την έβαλαν σε ένα σκιερό μέρος και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες, αφού πήγαν στο σημείο, έβαλαν την γυναίκα μέσα στο ασθενοφόρο και της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Αφού συνήλθε πλήρως, η γυναίκα αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο και έπιασε εκ νέου θέση στην ουρά για να βγάλει την ταυτότητά της.

Κοιμήθηκαν… στα αυτοκίνητά τους για να προλάβουν

Έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο σχηματίστηκαν και σήμερα ουρές από πολίτες που επιθυμούν να βγάλουν ταυτότητα. Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι καθημερινά μπορούν να εξυπηρετηθούν περίπου 50 πολίτες, με αποτέλεσμα αρκετοί να πηγαίνουν από το βράδυ στο Μέγαρο και να κοιμούνται στο αμάξι τους, ώστε να ξυπνήσουν πρωί – πρωί και να πάρουν θέση στην ουρά, ώστε να προλάβουν να βγάλουν την ταυτότητα.

«Όχι στις ταυτότητες» φωνάζουν στα συλλαλητήρια

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλαλητήρια στην Κρήτη από ομάδες ανθρώπων, που αντιδρούν έντονα στις νέες ταυτότητες. Η αρχή έγινε στο Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε και μία συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των νέων ταυτοτήτων καθώς – όπως υποστηρίζουν – θα περιέχουν τσιπάκια, ενώ έδιναν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να βγάλουν τώρα ταυτότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος απέρριψε και κατέκρινε τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν οργανωθεί στην Κρήτη, σχετικά με τις νέες ταυτότητες σε ψηφιακή μορφή. Σε ομιλία που απηύθυνε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Τίτου, εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ