Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πληροφορίες ότι έχουν καεί σπίτια – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μελιά της Αλεξανδρούπολης. Από το 112 έχει σταλεί μήνυμα σε κατοίκους και επισκέπτες επτά οικισμών προκειμένου να μετακινηθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Λίγο πριν από 17:00 ήχησε το 112 για την εκκένωση των περιοχών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Νωρίτερα μέσω του 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο αναγνώστριας του enikos.gr

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πέρασε την Εγνατία Οδό, έχει ανέβει επάνω στο βουνό καίει πεύκα ενώ πλησιάζει προς κατοικημένες περιοχές, ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο στόχος είναι μέχρι να πέσει το φως του ήλιου να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε, όσοι κάτοικοι δεν έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο να μείνουν, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, δήλωσε νωρίτερα ο κ. Ζαμπούκης στον Status 107.7 Θεσσαλονίκης.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μια πολύ δύσκολη νύχτα», δήλωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Έχω πληροφορίες ότι έχουν καεί καλλιέργειες αλλά και κατοικίες. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτροβιτς.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ