Γιάννης Κατινάκης: Η αποκάλυψη για ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση – Η συμπαράσταση και το «ευχαριστώ»

Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» θέλησε να πει ο Γιάννης Κατινάκης για τη στήριξη που δέχτηκε από όσους άκουσαν την δημόσια καταγγελία του.

Όπως αποκάλυψε σε βίντεο στα social media, δέχτηκε ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση έξω από μαγαζί που διασκέδαζε.

«Η απόφαση που είχα να διανύσω από το μαγαζί μέχρι το ταξί ήταν περίπου 10 μέτρα. Στα τρία βήματα που κάνω για να φύγω, βλέπω με την άκρη του ματιού μου έναν τύπο, πάρα πολύ θυμωμένο να με κοιτάει και να έρχεται προς το μέρος μου.

Έρχεται μπροστά μου με περίσσιο θάρρος και θράσος, και αποφάσισε πώς πρέπει να μου δηλώσει με καθόλου ευγενικό τρόπο πόσο πολύ πρέπει να ντρέπομαι που είμαι γκέι και για να το καταλάβω ακόμη καλύτερα, αποφάσισε και να με φτύσει.

Δεν του δίνω καμία σημασία και στο επόμενο βήμα που κάνω, αποφάσισε να μου ξανά δηλώσει πόσο πρέπει να ντρέπομαι για τη σεξουαλικότητά μου και να με ξανά φτύσει», είχε αποκαλύψει στο βίντεο.

Η απάντηση και το «ευχαριστώ»

Ωστόσο, ο κόσμος που πλέον προσπαθεί να εξαλείψει κάθε μορφής ρατσισμού και ανισότητας του έστειλε την συμπαράσταση του αλλά και την αγάπη του.

«Πραγματικά μέσα από τα μηνύματα που έλαβα και τα σχόλια που διάβασα ένιωσα ότι υπάρχει αληθινή ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το να βλέπεις τόσο κόσμο να καταδικάζει το μίσος και να διαλέγει την αγάπη είναι τόσο συγκινητικό και ελπιδοφόρο.

Ένιωσα μια τεράστια αγκαλιά με όσα διάβασα και αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για όσους ανθρώπους ενδιαφέρθηκαν όχι μόνο για εμένα αλλά για την ισότητα και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία και στην ασφάλεια.

Το περιστατικό δεν αφορά μόνο εμένα. Είναι ένα δείγμα του κινδύνου που προξενούν στην κοινωνία μας οι ανορίωτες συμπεριφορές γεμάτες μίσος. Δυστυχώς αυτό που βίωσα εγώ το βιώνουν πάρα πολλά άτομα και πολλές ψυχές μαυρίζουν. Εγώ θα συνεχίσω να εύχομαι να έρθει η μέρα που κανένα πλάσμα δεν θα περπατάει στον δρόμο φοβισμένο και τα αυτονόητα θα γίνουν όντως αυτονόητα.

Και για να κλείσω σε προσωπικό επίπεδο έχω πραγματικά την ανάγκη να πω ένα τεράστιο και ειλικρινές ευχαριστώ σε κάθε έναν ξεχωριστά που ενδιαφέρθηκε να στείλει ένα όμορφο μήνυμα και διαβάζοντάς τα να μου θυμίζει ότι η κοινωνία μας έχει και τη φωτεινή πλευρά με πολύ όμορφους ανθρώπους και πως στο τέλος η αγάπη πάντα νικάει».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ